≫ 

Liga šampiona: Sitijev čas fudbala Pari Sen Žermenu, Mesi "nestao" u akciji!

Sjajan meč odigrali Građani protiv glamuroznih Svetaca, Milan prvom pobedom ove sezone, protiv Atletika, došao u poziciju da prođe dalje, Sporting deklasirao Borusiju i plasirao se u osminu finala

  • 3
rahim sterling Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Mančester sitija odigrali su fenomenalnu utakmicu i potukli Pari Sen Žermen u derbiju večeri u Ligi šampiona. Bilo je "samo" 2:1 za Gvardiolin tim, a lako je moglo biti i 3:1, 4:1...

Na ovaj način Građani su obezbedili prvu poziciju u grupi pred poslednje kolo takmičenja, usput se i revanširali Parižanima za poraz u prvoj utakmici.

U sredu uveče dragocenu pobedu odneo je Sporting protiv Borusije iz Dortmunda (3:1), toliko važnu da su "Lavovi" iz Lisabona tako obezbedili prolaz dalje kolo pre kraja, u grupi u kojoj je Ajaks dominantno završio posao.

Izuzetno bitan trijumf ostvario je i Milan, golom Brazilca Žuniora Mesijasa, u gostima nad Atletikom (1:0), tako da je sada pred poslednje kolo i italijanski gigant "u igri" za prolaz u osminu finala. Pred završnih 90 minuta Liverpul, koji je večeras savladao Porto 2:0, je zacementiran na prvom mestu, drugi je Porto sa 5 bodova, dok Milan i Atletiko imaju po 4.

U poslednjoj rundi Porto čeka Atletiko, a Milan Liverpul.

Pre nego što redove posvetimo utakmici večeri iz Mančestera, pomenimo još samo to da je Red Bul, u okviru iste grupe, deklasirao Briž u gostima 5:0.

Atletiko - Milan, Liga šampiona Foto: Tanjug/AP

Mnoge je pre meča začudila kvota koje su kladionice nudile na pobedu Sitija, odnosno na pobedu Parižana, ona ja bila daleko veća u korist domaćeg tima, ali na osnovu svega što se dešavalo u sredu uveče na "Etihadu" bilo je jasno zbog čega su stvari postavljene baš u tom odnosu.

Siti je, najblaže rečeno, deklasirao glavnog rivala iz grupe u svim segmentima igre, u oba poluvremena.

Podatak da je engleski sastav imao 21 udarac ka golu Navasa, a gosti tek 9, u ovom slučaju dovoljno verno slika odnos igre dva tima. Iako je Poketino izveo atomsku navalu sa Mesijem, Nejmarom i Embapeom, Parižani su u gruboj proceni 80 posto vremena bili u defanzivi. Nejmar je imao svoje trenutke, Embape je dao gol, ali i promašio veliku šansu, dok je Mesi najslikovitije rečeno - nestao u akciji!

Argentinac kao da nije došao na utakmicu i to je sve što treba da se zna o njegovoj igri večeras.

Mancester Siti - PSG Liga šampiona Foto: Tanjug/AP

Sve što je Siti propustio da realizuje u prvom poluvremenu, a propustio je mnogo, nadoknadio je u nastavku uprkos rezultatskom minusu. Embape je materijalizovao efektnu akciju gostiju u 50. minutu, međutim nekako je i tada bilo očito "ko kosi, a ko vodu nosi" na "Etihadu" u duelu dva tima koji vrede milijarde evra.

Preokret su brzo doneli Sterling i Žesus, postavili stvari na svoje mesto i oduvali nade gostiju da mogu do pozitivnog rezultata. Utisak koji se nameće posle 90 minuta fudbala u Mančesteru je da sa ovakvom igrom Poketinov tim nema čemu da se nada ove sezone u društvu najboljih, ni sa takvim zvezdama koje ima na raspolaganju.

TOK UTAKMICA

87. minut - Milan je poveo u Madridu, Žunior Mesijas je pogodio za vođstvo protiv Atletika 1:0. "Rosoneri" idu ka prvoj pobedi ove sezone koja ih vraća u igru za plasman u osminu finala!

81. minut - Nokaut Borusije u Lisabonu, 3:0 Sportingu doneo je Pedro poro koji je bio najbrži posle promašaja Gonsalveša iz penala i odbrane golmana gostiju. Glavom je smestio loptu u mrežu.

77. minut - Preokret Sitija posle tropotezne akcije Mareza, Silve i strelca gola Žesusa! Vodi Gvardiolin tim 2:1, poptuno zasluženpo posle svega viđenog večeras.

74. minut - Dve velike šanse u Mančesteru, najpre baš izgledna za Nejmara koji je promašio sa samo nekoliko metara, potom i na drugoj strani kada je moglo da dođe i do autogola. Sjajan meč na "Etihadu".

70. minut - Gol u Liverpulu, Salah je doneo 2:0 "Redsima", vrlo verovatno i trijumf poritv Porta koji će, kako stvari stoje, u psolednjem kolu tražiti prolaz dalje.

70. minut - Još jedna šansa za Siti, novi udarac u okvir gola koji je uputio Gabriel Žesus i sjajna odbrana Kejlora Navasa.

rahim sterling Foto: Tanjug/Ap

63. minut - Gol za siti, za 1:1, konačno su naplatili veliku inicijativu. Sterling je ubacio loptu na kraju akcije koju je dubinski pasom pokrenuo Kanselo, Rodri ubacio pred gol, a engleski napadač sam na drugoj stativi materijalizovao priliku.

56. minut - Real se sa "kamatom" revanšira Šerifu, sada je 3:0 pošto je Benzema bio strelac.

52. minut - Poveo je i Liverpul, i to spektakularnim golom Tijaga Alkantare. "Praćku" je odapeo sa blizu trideset metara na odbitak odbrane Porta, bio ej to savršen udarac za delirijum "Enfilda". Klopov tim potvrđuje dominaciju u grupu u kojoj se Atletiko i Porto bore za drugo mesto.

50. minut - PSŽ vodi u Mančesteru - neočekivano! Preživeli su gosti uragan domaćih u prvih 45 minuta, predahnuli, sabrali se, a onda i poveli iz prve prave akcije u nastavku. Tečno je išao napad Parižana, Embape se demarkirao i sa nekoliko metara iskosa snažno poslao loptu kroz noge Edersona.

POLUVREME

45+2. minut - Real je na putu da se revanšira Šerifu za istorijski poraz u Madridu. Kros je pogodio za 2:0.

45. minut - Spektakularno poluvreme Red Bula, koji ima 4:0 u gostima kod Briža! Opet je Forsberg pogodio.

44. minut - Umalo hladan tuš za navijače Sitija, Embapeu se ukazala šansa posle kiksa Stounsa i asistencije Nejmara. Dobra je to bila pozicija za Embapea, tukao je desnom nogom u gornji dalji ugao. Neprecizno.

mancester siti - PSG. Liga šampiona Foto: Tanjug/AP

39. minut - Opet Gonsalveš pogađa za Sporting, sjajan gol ovog momka, za 2:0 protiv Borusije i komotnu situaciju pred nastavak meča i pred poslednju rundu grupne faze. Sa ovim rezultataom u poslednjih 90 minuta lisaobinski tim ulazi sa tri boda više od Nemaca.

33. minut - Siti igra viktorije sa Parižanima, sada su bili najbliži golu pošto je Gindogan pogodio stativu!

30. minut - Gol u Tiraspolju, gol i u Lisabonu! Alaba je pogodio za Real iz slobodnog udarca, uz dozu sreće jer je lopta pogodila nekog u "zidu" Moldavaca, a negde u isto vreme, Sporting je poveo u jednoj od najbinijih utakmica večeri protiv Borusije. Gonsalveš je bio strelac.

28. minut - Sjajna akcija Sitija, koji napada u talasima. Odbranili su se gosti posle udara Zinčenka, čiji je udarac pred golom blokirao Markinjos. Sreća po Parižane i ovog puta.

27. minut - Andre Silva je zapečatio sudbinu Briža večeras, Portugalac je pogodio za 3:0 i najavu mogućeg debakla Belgijanaca.

red bul Foto: Tanjug/Ap

19. minut - Dve lepe šanse na obe strane u Mančesteru! Prvo je Nejmar propustio da se proslavi, a onda je Hakimi čudesno reagovao pred svojim golom na šut Mareza. Temenom je okrznuo loptu, sprečio siguran gol iako je i golamn gostiju krenuo paradom da spreči najgore po svoj tim.

Liga šampiona Foto: Tanjug/AP

17. minut - Još jedan gol, i još jedan u Brižu, opet je lopta u mreži Belgijanaca. Pogodio je Forsberg iz penala, za brzih 2:0.

12. minut - Prvi gol večeras desio se u Belgiji, pogodio je Kristofer Nkunku, za vođstvo Red Bul Lajpciga i nadu da može do čuda do kraja ligaškog dela. "Bikovi" su pre ovog kola treći u grupi A sa četiri boda, osam ima PSŽ...

3. minut - Siti je preuzeo punu kontrolu od prvog zvižduka, imali su već dve dobre šanse "Građani". Pretili su Marez, koji je vrlo raspoložen za igru, i Rodri, čiji je udarac zaustavljen na gol-liniji. Odbranili su se gosti zasad.

Grupa A

Mančester siti - PSŽ 2:1

Briž - Lajpcig 0:5

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa B

Liverpul - Porto 2:0

Atletiko Madrid - Milan 0:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa C

Bešiktaš - Ajaks 1:2

Sporting - Borusija Dortmund 3:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa D

Inter - Šahtjor 2:0

Šerif - Real Madrid 0:3

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dasmr dicmu

    24. novembar 2021 | 21:59

    Lajpcig stručnjaci. Red Bul Lajpcig vodi 0:4 A Red Bul Salzburg je sinoć igrao

  • Cuj Mesi 🤣

    24. novembar 2021 | 23:10

    Jel to onaj bese sto mu je zao Barse, pa je otisao u Psg za Milkice?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA