≫ 

Čim je rešio da se vakciniše, on se zarazio: Kimih pozitivan na korona virus

Informaciju je zvanično potvrdio njegov klub

  • 1
Joshua Kimmich Foto: Marko Jovanović

Prvotimac nemačkog šampiona Bajerna iz Minhena Džošua Kimih pozitivan je na korona virus, saopštio je zvanično bavarski klub.

Pored Kimiha, ranije ove srede, klub je saopštio da je pozitivan i Erik Maksim Čupo-Moting, a oba igrača su od ranije u karantinu posle bliskog kontakta sa osobama za koje se sumnja da su imale korona virus.

Kimih je prošlog meseca u intervjuu rekao da još nije doneo odluku o tome da li će se vakcinisati i izrazio je rezervu u vezi sa vakcinama. Komentari veznog fudbalera izazvali su zabrinutost zdravstvenih stručnjaka, u vreme kada je proces vakcinacije u Nemačkoj bio usporen.

Zanimljivo, vest o pozitivnom testu Kimiha stigla je u danu kada je iz Minhena najavljeno da je spreman da se vakciniše. Reprezentativac Nemačke je prošle godine zajedno sa saigračem Leonom Goreckom napravio kampanju za prikupljanje sredstava dobrotvornim organizacijama, kako bi mogle da nastave rad usled pandemije.

Jedan deo novca donirali su Unicefu, kako bi pomogli da vakcine protiv korona virusa budu poslate u najsiromašnije države sveta.

Bild je nedavno objavio da je Bajern spreman da oduzme Kimihu deo plate za period koji provede izolaciji. Prema nemačkim zakonima, iako nema simptome, fudbaler neće moći da napusti kuću narednih 14 dana.

Serž Gnabri i Džamal Musijala, preostala dva igrača Bajerna koja nisu bila vakcinisana uz Kimiha i Čupo-Motinga, primili su u sredu prve doze vakcine, ali će tek za 21 dan, kada prime drugu dozu, moći da se smatraju potpuno vakcinisanima.

Video: Terzić i Mrkela se vakcinisali protiv korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA