≫ 

Sve o meču Zvezda - Ludogorec: Evo koji ishodi donose evropsko proleće, novac i koeficijente

Crveno-beli na jednom od najvažnijih ispita od početka sezone

  • 5
FK Crvena zvezda, Ludogorec Foto ilustracija: Telegraf/Nikola Tomić/Wikipedia

Fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv Ludogoreca meč petog kola grupe F od 18.45, u kojem su favoriti protiv bugarskog šampiona, koji je faktički već otpisan i samo ga neka luda teorija drži u igri za dalji plasman.

Zvezda na ovom meču neće moći da računa na svoje najvatrenije navijače, jer su kažnjeni od strane UEFA zbog incidenata protiv Midtjilanda, ali će zato podršku da im pruže najmlađi, jer su deca do 14 godina dozvoljena.

Telegraf vam donosi i najbitnije činjenice pred ovaj meč koji je od velikog značaja i koji Zvezdi može da osigura evropsko proleće.

Kad se igra i ko prenosi meč?

Meč je na programu na stadionu Rajko Mitić od 18.45. Prenos je na RTS 1 i na Arena premium 1. Podsetimo još jednom da meču mogu da prisustvuju samo deca do 14 godina, gde je na svako sedmo dete dozvoljen jedan punoletni pratilac.

Kako Zvezda obezbeđuje evropsko proleće?

Standings provided by SofaScore LiveScore

Zvezdi je dovoljan i bod da matematički obezbedi evropsko proleće, jer bi time otpisala Ludogorec, ali bi onda poslednje kolo odlučilo da li će to biti u Ligi Evrope ili Ligi konferencija. Ukoliko bi Zvezda pobedila, a Midtjiland ne pobedi Bragu, crveno-beli bi osigurali nokaut fazu Lige Evrope, a u poslednjem kolu sa Bragom bi odlučili ko će završiti kao prvi, a ko kao drugi.

Koliko novca i koeficijenata donose pobeda ili remi?

Pobeda u Ligi Evrope donosi 600.000 evra, dok remi donosi 210.000 evra. Takođe, pobeda donosi dva boda za UEFA koeficijent, a remi jedan. I kada je nacionalni koeficijent u pitanju, pobeda donosi 500 bodova, a remi 250.

Ko sudi utakmicu?

Hoze Marija Sančez Martinez Printskrin: Youtube/ Referee's World

UEFA je poverenje za ovaj meč dala jednom od najboljih arbitara, iz takozvne "elit grupe". Pravdu će deliti Španac Hoze Marija Sančez Martinez, koji je sudio i na ovogodišnjem El Klasiku između Barse i Reala. Verovatno je jedan od razloga i nezadovoljstvo koje je na Marakani izazvalo loše suđenje prethodnika iz Mađarske, koji je delio pravdu protiv Midtjilanda, što je izazvalo nerede na kraju meča, pa UEFA nije htela ništa da rizikuje.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Zvezda je posle poraza od Mitdjilanda vezala tri pobede na gostovanjima. Pobedila je Vojvodinu 2:1, Inđiju 1:0 i Mladost iz Lučana sa 5:1, pa u dobrom raspoloženju i u usponu forme čeka Ludogorec. Sa druge strane, Ludogorec je doživeo poraz u poslednjem kolu protiv CSKA iz Sofije 1948, pa je veliki pritisak na treneru, koji ima i nekoliko povređenih igrača na koje ne može da računa u Beogradu.

Zdravstveni bilten?

Obe ekipe imaju probleme. Zvezda zbog povrede ne računa na Dionija, dok su suspendovani zbog crvenih kartona Gobeljić i Degenek, a roviti su Sanogo i Falko. Sa druge stane, Bugari će biti bez Aleksa Santane, Sisinja, Žosue Sa i Antona Nedjalkova. Kauli i Marin nisu ni registrovani, pa će Bugari imati imati četiri rezervna igrača za ovaj meč koja dolaze iz drugog tima, od čega će dvojica među njima biti debitanti u Evropi.

Glavni aduti na terenu?

Aleksandar Katai, Radovan Pankov Foto: Marko Jovanović

Zvezda ove sezone u svakom delu tima ima igrača koji se ističe. Dragović i Borjan komandju odbranom, Kanga je ključni igrač veznog reda, a protiv Ludogoreca često bude i inspirisan za golove, a Katai je igrač koji je u najboljoj formi i u svakom momentu može da potezom promeni tok meča, a na poslednjem meču je postigao i het-trik, tako da će sigurno predstavljati najveću opasnost po Bugare.

Kod Ludogoreca će najopasniji po Zvezdu biti napadač Sotirju, koji bi trebalo da zauzme mesto u špicu od starta.

Šta kažu kladionice?

Zvezda je prema bukmejkerima ozbiljan favorit. Pa je tako kvota na pobedu Zvezde između 1,35 do 1,40, na x je 5, a na dvojku između 8 i 9,5.

Reč trenera:

Dejan Stanković:

- Čeka nas možda i jedna od najbitnijih utakmica u ovom delu prvenstva… Svako ko igra Evropu želi da pobedi, vidim da se priča da će doći bez par igrača. I mi smo tamo igrali bez nekoliko nosilaca igre, pa smo napravili sjajan rezultat. Svi znamo šta može pobeda da nam donese. Respektujemo Ludogorec, njihove rezultate u Evropi poslednjih 10 godina. Ali gledamo kao da je ovo najbitnija utakmica u ovom delu sezone - rekao je Dejan Stanković.

- Svakom treneru je teško kada nema važne igrače. Došli smo da igramo dobar fudbal, imamo potrebne kvalitete i možemo da pobedimo ovde. Došli smo po tri boda. Ako osvojimo samo jedan, završavamo učešće u Evropi. Ludogorec nikada nije imao ovako mlad tim. Naš učinak nije tako loš, imamo samo dva poraza u Bugarskoj, igrali smo za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona - rekao je Genčev, pa dodao:

- U procesu smo izgradnje stila igre. Crvena zvezda ima mnogo iskusniji sastav, ali joj to ne daje prednost. Više volim da igram pod velikim protiskom protiv jakih protivnika, jer igrači ostaju fokusirani sve vreme.

Očekivani sastavi

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Degenek, Rodić, Petrović, Kanga, Ivanić, Ben, Katai, Pavkov

Ludogorec: Kahlina, Pinas, Verdon, Plastun, Ikoko, Gonsalveš, Badži, Despodov, Jankov, Čibota, Sotirju

Fk Crvena zvezda SASTAV Foto: Telegraf.rs

Video: Izlazak igrača Zvezde na teren: A na tribinama samo deca i to na hiljade njih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    25. novembar 2021 | 14:39

    Napred zvezda, ajmo kanga....

  • Vratiće se rode

    25. novembar 2021 | 18:45

    A da mi igramo fudbal, da se ne bavimo kalkulacijama...

  • Luks

    25. novembar 2021 | 15:47

    Neće 0:3,ali lako može biti da se izgubi. Stanković je sve najvažnije utakmice ove jeseni izgubio, ovo mu je poslednja šansa za opstanak u LE. Neka se ugleda na Piksija i V. Paunovića kako se motivišu igrači pre jedne tako važne utakmice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA