≫ 

Igrači Partizana optimisti pred Floru: Spremni smo na sve, nismo ih potcenili

Nemanja Stevanović i Danilo Pantić veruju da će crno-beli već večeras u Estoniji obezbediti evropsko proleće

  • 0
Nemanja Stevanović Printskrin: Telegraf

Na talonu je evropsko proleće, preko milion evra bonusa ukoliko se taj cilj ostvari, ali isto tako su na stolu ugled i rejting Partizana u evropskom fudbalu, kao i klupski koeficijent koji Srbija juri kako bi u budućnosti ubirala plodove. Sve navedeno donosi meč, odnosno pobeda u istom, crno-belih sa Florom (16.30, Arena sport, RTS), u koju ne sumnjaju ni fudbaleri, niti trener Aleksandar Stanojević.

Daleko od toga da je rival potcenjen, znaju vrlo dobro u Humskoj da su Estonci jedan od onih "dosadnih" timova koji su snažni, mnogo trče i disciplina im je osnovna karakteristika, pa se tako i pripremaju za novo odmeravanje snaga.

Bilo bi sjajno po izabranike Stanojevića da epilog bude sličan onome u Beogradu, u rezultatskom smislu (slavio Partizan sa 2;0), taman se i sam "vizuelni efekat" igre žrtvovao za viši cilj. Golman Nemanja Stevanović napominje da je Partizan u Humskoj savladao Floru na individualni kvalitet i da će ta stavka presuditi u korist gostiju i ovoga puta.

- Važna utakmica za nas, u kojoj nas zanima samo pobeda, bez ikakvih drugih kalkulacija. Bod nam matematički odgovara za prolaz dalje, ali, kako već rekoh, pobeda je imperativ. U beogradskom meču je bilo veoma teško, savladali smo Floru a individuali kvalitet, jer su pokazali da su timska ekipa. U sastavu imaju dosta reprezentativaca, pola selekcije Estonije, dugo su zajedno i dobro se poznaju, pride im se vratio i najbolji igrač Sapinen, pa svakako neće biti lako doći do uspeha, no, smatram da smo kvalitetniji od domaćina i da ćemo to i pokazati na terenu. Bez obzira, Partizan ide na sva tri boda, želja nam je da se pokažemo u najboljem svetlu, da na pravi način predstavimo srpski fudbal u Evropi, kao i da doprinesemo klupskom koeficijentu, što je veoma važno - rekao je Nemanja Stevanović.

Pripremamo se još od Genta

Njegov saigrač Danilo Pantić ističe da se Partizan priprema za meč sa Florom već nekoliko sedmica, od duela sa Gentom, jer je prepoznat momenat da se već sada obezbedi evropsko proleće. Ima samo reči hvale za Estonce, koje vidi na disciplinovanu, karakternu ekipu, koja mnogo polaže na fizičku spremnost i brzinu nekolicine igrača.

- Spremamo se za meč sa Florom još od duela sa Gentom. Svesni smo da se radi o rivalu, čiji je nejveći kvalitet kolektiv, uz nekoliko pojedinaca sa izrazitim fizičkim sposonostima, no, nadam se da ćemo odgovoriti adekvatno i pobediti Estonce i na njihovom terenu - kaže Danilo Pantić.

Očekujete li različit meč u odnosu na onaj u Humskoj?

- Meč u Beogradu je imao dinamiku i slavili smo zahvaljujući individualnom kvalitetu, dok je igra bila izjednačena. Rekao bih da će tako biti i ovoga puta, s tim da će oni, shodno činjenici da igraju na domaćem terenu, izaći visoko i pokušati da nas ugroze. Moramo da uradimo sve što možemo da ih neutrališemo i nametnemo se na terenu.

Partizan - Santa Klara Foto: Nikola Tomić

Čini se da Flora igrački najmanje "leži" Partizanu, da se lakše igralo sa Gentom i Anortozisom?

- To je činjenica, jer su Estonci fizički izuzetno snažni i brzi, dobro igraju tu dubinsku zonu, kada se vrate na svojun polovinu, dobro se brane, pomeraju, sve vreme se kreću. Pride, ti brzi igrači u timu prave probleme i morate da ostane koncentrisani svih 90 minuta.

Mislite li da su potcenjeni u srpskoj javnosti?

- Najbitnije je da ih mi nismo potcenili, to se nikada ne dešava. Znali smo tačno gledajući njihov meč sa Gentom da nikako nisu tim koji treba otpisati. Možda nisu tako poznati, pa su ljudi očekivali da ćemo ih lako savladati, pa se javi i nezadovoljstvo pobedom od 2:0, no, dobro - to smo mi... Najbitnije je da se pobeđuje, u Evropi to nije nimalo lako.

Ima li nešto na šta vas je trener Stanojević posebno upozorio pred drugu utakmicu?

- Na brzinu nekolicine igrača, na našu igru "iza lopte" dominiramo, a oni čekaju priliku iz kontri da nas ugroze. Činjenica je da igraju drugačije u Evropi, u odnosu na domaće takmičenje, ali spremni smo na sve.

Protiv Vojvodine ste igrali po krilu, očekujete li da se u meču sa Florom vratite na poziciju u centralnom delu terena?

- Videćemo... Natho je odsutan i to nam svakako remeti planove, ali mogu da odgovorim na više pozicija. Moja prirodna pozicija je iza napadača, ali u formaciji koju igramo sa mesta levog krila imam potpunu slobodu da odem na koji god deo terena želim i to mi takođe prija. Zato i nema puno razlike u ovom sistemu da li ste levo, uz aut-liniju ili iza napadača, pogotovo ne ako niste klasično krilo. Tražim tada prostor između linija i prirodno ulazim u sredinu - zaključuje Danilo Pantić.

Video: Sledi borba za evropsko proleće: Ekipa Partizana odradila trening na terenu Flore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA