≫ 

Ministar Tončev sa sinom "upao" u sudijsku svlačionicu na poluvremenu, pokrenut postupak

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je postupke protiv Novice i Stanislava Tončeva, zbog ulaska u sudijsku svlačionicu tokom poluvremena utakmice Radnik-TSC (2:1)

  • 13
novica tončev Foto: MN Press

Utakmica Superlige između surduličkog Radnika i TSC-a iz Bačke Topole, odigrana 24. novembra i završena pobedom domaćeg tima (2:1), imala je jednu interesantnu epizodu van samog terena - na poluvremenu u svlačionici koja pripada sudijama.

Naime, kako prenosi Sport klub, službena lica sa utakmice u Surdulici, predvođena glavnim sudijom Dejanom Trifkovićem, prijavila su "upad" čelnika superligaša Radnika Novice Tončeva i zvanično prvog čoveka kluba, njegovog sina Stanislava. Kako se dalje navodi, u izveštajima dostavljenim i od pomoćnika Bojana Banovića i Slobodana Pavlovića, i četvrtog arbitra Aleksandra Živkovića, jasno su navedeni detalji incidenta.

I svi skoro sadrže identične opise događaja u poluvremenu utakmice superligaša iz Surdulice i Bačke Topole.

Uglavnom, reč je o dijalogu povišenog tona između Novice i Stanislava Tončeva, sa jedne, i službenih lica sa druge strane. Navodno, čelnicima Radnika, prvom čoveku kluba i predsedniku, zasmetala su dva detalja - isključenje Uroša Milovanovića i prvi žut karton pokazan napadaču Surduličana na početku utakmice.

Zato su odlučili da "svrate" do sudijske svlačionice i na licu mesta "popričaju" sa Trifkovićem i saradnicima. Imali su i "priručnik", snimak na telefonu, pomoću kojeg su pokušali da dokažu priču o greškama sudije iz Kraljeva i pomoćnika. Prvi deo "razgovora" protekao je u "ubeđivanju" sa Trifkovićem, drugi sa ostalom trojicom sudija. navodi Sportklub.

Podsećamo, Tončev je i dalje predsednik Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije, član Skupštine FSS-a, član Izvršnog odbora FSS-a, funkcioner SPS-a i ministar bez portfelja u Vladi Srbije, pa se postavlja pitanje da li je zbog svih ovih titula sam sebi izdao ovlašćenje za ovakvo ponašanje. Krajnje neprimereno.

novica tončev Foto: MN Press

Takođe, na licu mesta i ispred prostora, gde su se nalazile sudije, identifikovano je i desetak nepozvanih gostiju.

Kako je navedeno u izvešajima glavnog sudije i mahača, pripadnici obezbeđenja nisu reagovali, niti pokušali da spreče Novicu i Stanislava Tončeva da uđu u svlačionici. Iako mesto, ni trenutak, za raspravu nisu bili primereni, službena lica posebno su naglasila da nikakvih pretnji, niti upotrebe fizičke sile nije bilo… Situacija se posle "razmene mišljenja" smirila, otac i sin Tončev potom su se povukli iz prostora namenjenog isključivo sudijskoj četvorci.

Utakmica u Surdulici odigrana je u sredu, 24. novembra. Radnik je pobedio sa 2:1, iako je od 23. minuta igrao sa desetoricom, zbog isključenja Uroša Milovanovića. Golove za domaći tim postigao je Miloš Spasić, u 18. i 86. minutu, na suprotnoj strani precizan je bio Stefan Vukić, u 87.

Konačnu reč o trećem poluvremenu meča u Surdulici daće Disciplinska komisija FSS, na čijem čelu se nalazi Ivan Nikolić. Konačna odluka očekuje se za desetak dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    27. novembar 2021 | 08:22

    Hahaha on je postavio disciplinsku komisiju nabio se po svim funkcijama fss i oni sad treba da mu sude a on još ministar u vladi visoki član SPS da nije smešno bilo bi žalosno

  • 1389

    27. novembar 2021 | 08:37

    Terzina manira

  • Pera

    27. novembar 2021 | 09:31

    E sad je ispunio sve uslove za predsednika FSS.. Samo bahato

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA