≫ 

Nikad viđeno: Rumuni zbog korone mogu da gledaju samo poluvreme derbija, cena - 1 lej!

Univerzitatea iz Krajove i FCSB će pred publikom moći da uživaju samo 45 minuta zbog kovid protokola

  • 2
FCSB, Rumunija Foto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kovid propusnice su na snazi u Srbiji već neko vreme. Bez njih ne možete da uđete u bilo koji ugostiteljski objekat posle 20.00 časova, pa sve do ranih jutarnjih sati. Ali u Rumuniji su sve odlučili da podignu na još jedan viši nivo, pošto navijači posle 21.00 čas ne smeju da se nađu na stadionu, što dovodi do apsurdne situacije.

Utakmica između Univerzitatee iz Krajove i FCSB-a zakazana je za početak od 20.15 časova, što će reći da navijači mogu da odgledaju samo prvo poluvreme uživo sa stadiona, dok će za drugo nekako morati da se snađu.

Elem, biće zanimljivo videti kako će Rumuni sprovesti u delo izbacivanje na hiljade navijača zbog kovid protokola.

Još apsurdnija je cena ulaznice za ovaj svojevrsni "spektakl", pošto su u Krajovi odlučili da ulaz na stadion košta jedan jedini lej, što je manje od 30 dinara. Uz sve to, priloženo je i detaljno uputstvo o tome kako je moguće kupiti karte. Bez dve doze vakcine isto tako neće biti dozvoljen pristup stadionu.

Tim iz Krajove je zbog toga ušao i u otvorenu svađu sa vlasnicima TV prava koji su zakazali meč za navedeni termin i traži da se on pomeri za neko ranije vreme kako bi navijačima bilo dozvoljeno da ga u celini odgledaju uživo na stadionu. Rumunski zakoni propisuju da publika može da prati mečeve na borilištima od 05.00 do 21.00 čas uz poštovanje kapaciteta od 30%. Univerzitatea je tražila i od Vlade da preispita svoju odluku koja utiče na fudbalske klubove.

Sve u svemu, Krajova će zasigurno imati podršku oko 7.500 svojih navijača barem tokom uvodnih 45 minuta, ukoliko bude sprovela plan u delo. Pored ove utakmice, još tri u ovom kolu su bile zakazane za termin od 20.30 časova, pošto su ranije u petak igrali Dinamo i Krajova 1948, potom bi večeras trebalo da se sastanu Rapid i Mioveni, a u ponedeljak Kluž i Akademika Klinčeni.

Duel između Univerzitatee i FCSB-a veoma je važan za rasplet u gornjem delu tabele. Domaćini su trenutno treći na tabeli sa šest bodova manje od ekipe iz prestonice, koja je drugoplasirana.

Video: Nastasić za Telegraf otovoreno o Krstajiću: Evo zašto nije otišao na Mundijal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA