≫ 

Napoli igra totalno drugačije od drugih: Duh Maradone ušao u Mertensa, Lacio ponižen!

Sluti na titulu u Napulju

  • 3
dres mertens

Foto: Tanjug/Ap

U danu kada je na stadionu "Dijego Maradona" otkrivena bista slavnog Argentinca, Napoli je odigrao moguće najbolji meč ove sezone: ponizio je Lacio rezultatom 4:0 i osamio se na čelu tabele Serije A.

Nekada je Maradona "žario i palio" Napuljem, doneo titulu na koju se od tada čeka, više od tri decenije, a neki novi Maradona oličen u liku Drisa Mertensa sada gura ekipu ka sanjanom "Skudetu". Najbolji strelac u istoriji kluba (104 gola) bio je dvostruki strelac protiv Rimljana koji su poraženi i poniženi u svakom elementu fudbalske igre u nedelju uveče podno Vezuva.

Već je do poluvremena bilo sve gotovo u pogledu ishoda meča, tri gola i partija za pamćenje, i kao šlag na tortu na blistavih 45 minuta filigrantski pogodak junaka utakmice.

Mertens je na isteku 29. minuta sa mnogo osećaja, "iz prve", poslao "kiflu" ka golu gostiju, lopta je sve vreme i sa mnogo efea bežala od golmana Lacija i smestila se u daljem gornjem uglu.

Maestralno!

 

Bio je to vrhunac dominantne partije Napolija u prvom poluvremenu, igra mačke i miša, koju su golovima već do desetog minuta garnirali Zjelinski i neizbežni Mertens, koji je, rekosmo, digao navijače na noge majstorijom koja će se vrteti još neko vreme.

Lacio, za koji je od starta igrao i Sergej Milinković Savić, jednostavno, nije večeras bio spreman da se suprotstavi sili sa juga koju sjajno vodi Lućano Spaleti.

Tačku na veliki trijumf stavio je Ruiz u 85. minutu, za dušu navijača koji če do naredne nedelje blago euforično gledati na tabelu Serije A na kojoj je Napoli prvi, tri boda ispred prvog pratioca Milana, i četiri ispred Intera.

Sluti na šampionsku sezonu...

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Uskoro opširnije...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fario

    28. novembar 2021 | 22:59

    Ajde vise, kad god neki igrac Napolia odigra dobro fuh Maradone je usao u njega. Promenite nesto red je.

  • Ja

    29. novembar 2021 | 06:53

    Ne vredi to nista...opet Iner osvaja scudetto 🤷🏻‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA