≫ 

Fudbalski savez Srbije konačno raspisao izbore i jednoglasno usvojio novi Statut

Izbori bi morali da se održe u najkraćem mogućem roku u skladu sa odobrenjem UEFA

  • 12
Skupština FSS

Foto: MN Press

Članovi Skupštine Fudbalskog saveza Srbije danas su se u Kući fudbala u Staroj Pazovi izjašnjavali o novom predlogu Statuta. Nakon što je sama sednica kasnila oko pola časa zbog gužvi na autoputu koja je onemogućila sve da stignu na mesto događaja, Statut je usvojen i raspisani su izbori.

Grupa delegata je tokom prethodne sedmice dostavila primedbe na Statut od kojih je najznačajnija bila ta da predsednik Saveza ne može da ima više od 70 godina. Zahtev Novice Tončeva da se izbaci tačka 8. vezana za raspisivanje izbora je odbijena.

Reč je dobio i Luka Nikola iz UEFA koji je najpre čestitao reprezentaciji Srbije i Fudbalskom savezu naše zemlje na plasmanu na Svetsko prvenstvo u Kataru. Potom je pozvao sve prisutne da se usvoji Statut onakav kakav su FIFA i UEFA odobrili bez bilo kakvih promena.

Tako i je bilo. Nikola je tražio da sa izborima mora da se počne po usvajanju Statuta, tako da je Izvršni odbor FSS-a ovlašćen da utvrdi datume i ostale procedure u vezi sa njima na svim nivoima, posle čega treba da obavesti javnost.

- Posle današnje vanredne Skupštine FSS, UEFA i FIFA će naravno, nastaviti da pomažu FSS u obezbeđivanju primene daljih pozitivnih reformi upravljanja. Kao sledeći korak, svi regionalni savezi će morati da usaglase svoje statute sa Statutom FSS. Kada se to uradi, izbori će biti održani od dna fudbalske piramide do izbora novog IO FSS za četvorogodišnji mandat, i to što je pre moguće, u skladu sa vremenskim sledom izbora. Na kraju, moramo da se postaramo i da se obavi revizija pravilnika relevantnih takmičenja, sudijskih pitanja, mera protiv nameštenja utakmica, standardnih ugovora za igrače, kao i postupaka postojećeg Veća za rešavanje sporova na nacionalnom nivou, da bi se obezbedilo puno poštovanje zahteva UEFA i FIFA do početka sezone 2022/23 - rekao je Luka između ostalog.

On je pohvalio i činjenicu da se Fudbalski savez Srbije već neko vreme bori protiv nameštanja utakmica.

- Na kraju, želeo bih da pohvalim rukovodstvo FSS za beskompromisnu borbu protiv nameštanja utakmica. To je ključni izazov koji traži našu stalnu podršku i napore, da bi se iskorenio ovaj fenomen i sačuvao integritet i fer fudbalska takmičenja - zaključio je predstavnik UEFA.

Zatražena je i promena u sastavu tročlanog Radnog predsedništva, a predložena od Nenada Bjekovića. Uroš Tošić, predstavnik Rada, zatražio je nov sastav, ali je glasanjem sa 32:26 pobedio predlog Nenada Bjekovića, pa će u Radnom predsedništvu, uz zamenika predsednika biti i Tomislav Karadžić i Stanislav Karasi.

Video: Fatalna greška odbrane Proletera: Pazarci duplirali prednost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goci

    29. novembar 2021 | 17:14

    Ahahaha Tomislav Karadzic?! Grobari srpskog sporta, bukvalno..

  • Putin R.S

    29. novembar 2021 | 17:06

    Da li je ovo moguce da je opet Tomislav Korleone Karadzic izabran na visokoj funkciji FSS-a?? Vidicu kandiduj se kako bi ocistio ovo leglo mafijasa i kriminalaca.

  • Putin R.S

    29. novembar 2021 | 17:01

    Mafija Tomislava Korleonea i dalje nastavlja da hara savezom sa svojim menadzerskim klanom. Nije se moglo kandidovati ko je stariji od 70, a sada su ukinuli tako da bi mogao da pobedi Bijekovic sa svojih 74 godine. Jedino ko bi mogao da im stane na put je NEMANJA VIDIC.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA