Dobra vest za Partizan: Doktori presudili da Marković ne mora na operaciju ključne kosti

Kapiten crno-belih pod nadzorom tri stručnjaka, koji trenutno smatraju da hiruški zahvat na ključnoj kosti nije potreban

  • 0
lazar marković

Foto: Arena sport

Posle nekolicine loših, koje su podrazumevale povrede nekoliko prvotimaca, pa i zarazu kovidom-19 (defanzivac Igor Vujačić), na kraju i tešku povredu na Lazara Markovića u susretu sa Florom u Talinu, iz Humske konačno stižu i dobre vesti. Većina igrača je na korak od povratka na teren, a ona najbitnija glasi: pomenuti kapiten Marković ne mora na operaciju ključne kosti.

To je odluka čak tri različita stručnjaka, čije mišljenje su tražili iz Humske posle teškog, četvorostrukog preloma ključnjače, koju je vezista zaradio u smiraju utakmice Lige koferencije sa Estoncima, pošto je posle duela sa defazivcem Kenom Kalaksteom, pao na rame.

Marković je sve vreme od povratka sa gostovanja pod nadzorom i negom, a kako trenutno stvari stoje hiruški zahvat neće biti potreban, jer je kost posle preloma spojena dobro i moguće se prirodno srastanje.

Naravno, ukoliko se okolnosti promene, biće promenjena i ta odluka koja je u ovom momentu na snazi.

Partizan - Santa Klara

Foto: Nikola Tomić

Inače, o težini povrede koju je kapiten Partizana zaradio u Talinu svedoči i činjenica da je od trenutka pada na terenu, potom odlaska u bolnicu u pomenutom gradu, kasnije i transporta u Beograd sa ekipom, sve vreme bio u dresu u kome je i igrao utakmicu, jer od bolova i posledica nesreće nije bio u mogućnosti da ga skine.

Rekosmo i pre nekoliko dana, a takve procene su i danas ponovili u sportskom centru u Zemunu, ako sve bude išlo željenim tokom, oporavak Markovića će trajati dva meseca i on će se sredinom januara vratiti u normalan trenažni proces. Što znači da bi trebalo da bude na raspolaganju stručnom štabu tokom zimskih priprema, samim tim i spreman za drugi deo sezone.

Video: Partizan nokautirao Zmajeve: Danilo Pantić u pravo vreme na pravom mestu, za 3:0!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA