≫ 

Veliki Ronaldo za velike utakmice: Portugalac s 2 gola protiv Arsenala ispisao istoriju

Legendarni napadač opet pokazao klasu u trijumfu nad Tobdžijama

  • 5

Kratka, ali slatka "era Majkla Kerika" na klupi Mančester junajteda okončana je trijumfalno, pobeđen je veliki rival Arsenal u sjajnom meču 14. kola Premijer lige sa 3:2, a novi trener Ralf Rangnik video je ovog četvrtka otprilike kakav ga posao očekuje.

Nije počelo dobro za domaćine, pošto je mladi Emil Smit-Rouv u 13. minutu ubacio loptu u prazan gol dok se De Hea previjao od bolova jer se sudario sa svojim saigračem Fredom, ali su "Crveni đavoli" do poluvremena stigli do izjednačenja kada je Bruno Fernandeš na pas Brazilca poravnao na 1:1 u 44. minutu.

Sjajnu akciju izveli su domaćini u 52. kada je Rašford uposlio Ronalda za 2:1, ali je radost Old Traforda trajala svega par minuta. Martineli je u 54. identično pobegao po desnom krilu, poslužio Odegarda koji je precizno pogodio za 2:2.

Mančester Junajted je bio nešto bolji, ali je do pobede stigao tek sa penala. Naravno, siguran egzekutor je bio opet Ronaldo u 70. minutu, posle grubog i naivnog prekršaja Edegarda na Fredu u 16 metara. Očigledno je Ronaldo oduzeo najstrože kazne Brunu Fernandešu, pa će ubuduće juriti rekorde i sa 11 metara.

Portugalac je večeras stigao do brojke od šest golova na 11 utakmica u Premijer ligi, ali i premašio brojku od 800 pogodaka u karijeri (ima 801), potvrdivši po ko zna koji put da je stvarno jedan od najvećih fudbalera ikada. U to nema sumnje.

Arsenal u finišu nije imao snage da se vrati još jednom u meč, Junajted je sačuvao gol prednosti i stigao do pobede koja mu je donela sedmo mesto i prividni mir, iza i dalje petoplasiranih Tobdžija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA