Saša Ilić potresen zbog Moce: "On je najveći igrač u istoriji kluba, stadion treba nazvati po njemu"

Legenda Partizana se oprašta od čoveka koga smatra najvećom legendom u istoriji crno-belih

  • 18
Saša Ilić, Momčilo Moca Vukotić, FK Partizan Foto: MN Press

Oborio je Saša Ilić mnoge rekorde Momčila Moce Vukotića, ali nikada sebi, iz poštovanja prema velikom asu, nije dozvolio da ih porede, smatrajući da je legendarni fudbaler najveći u istoriji Partizana. Inače, i sam Ilić je počeo da trenira u Humskoj zbog velike ljubavi njegovog oca prema fudbalskom umeću Vukotića, koga je veličao tako da je i naslednika “otrovao” ljubavlju prema velikom asu i crno-belima.

Otuda je Mocin odlazak teško pao Saši, koji smatra da bi stadion, ukoliko se bude razmišljalo u tom pravcu, treba nazvati upravo po njemu.

- Čast mi je što sam rastao, poznavao i učio od legende kakva je Moca Vukotić. Za moju generaciju i one starije koji ga još bolje pamte sa terena, on je sigurno najveći fudbaler u istoriji kluba i tu nemam nikakvu dilemu. Ovo je strašan udarac za sve koji vole Partizan, bilo da su gledali Mocu ili, pak, slušali priče o njegovom majstorstvu, jer se radilo u izuzetnom igraču i još boljem čoveku, koji je plenio skromnošću. Izuzetno sam potresen vešću da nas je napustio, jer je i moj put u Humskoj zapravo bio inspirisan velikim Mocom, legendom koja će živeti večno - kaže Saša Ilić za Telegraf.

Nekadašnji kapiten Partizana, koji je uspesima i fudbalskim “zaveštanjem” gotovo stao uz rame Vukotiću rekao je nedavno, a I sada ponavlja da bi stadion u Humskoj, ukoliko se bude razmatralo novo ime.

- Mnogo legendi i velikih igrača ima Partizan, ali je Moca bio fudbaler koji se ipak izdvajao u odnosu na sve ostale i stojim pri ranije izrečenom da, ako stadion Partizana već treba da se nazove po nekome, onda to treba da bude Moca Vukotić. Ništa više neće biti isto bez njega, ali ostaje bogata zaostavština i sećanje na čoveka i fudbalera koji bio ispred svog vremena, idol i primer mnogim generacijama koje su rasle u Partizanu. Koristim priliku da izjavim saučešće porodici i izrazim žaljenje zbog velikog, nenadoknadivog gubitka I u ljudskom I u sportskom smislu - zaključio je Saša Ilić.

Video: IN MEMORIAM: Momčilo Moca Vukotić

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    3. decembar 2021 | 15:26

    Pa to nije vaš stadion

  • VALJAK

    3. decembar 2021 | 15:52

    Jedan od najvecih igraca Partizana ! MILOS I MOCA najvece legende naseg Partizana ! Pocivajte u miru i velika hvala !

  • Pp

    3. decembar 2021 | 15:48

    Kad budete napravili svoj stadion slobodno mu dajte ime i po Fadilju Vokriju ako hoćete, ali stadion JNA pripada Vojsci Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA