≫ 

Čekić udario Čelsi posred čela, Mendi se brukao "za sve pare", Vest Hem je sila!

Sjajan meč u Londonu, veliki derbi pripao ekipi Dejvida Mojesa koja je potvrdila da ume sa najjačima

  • 0
FK Vest Hem - FK Čelsi

Foto: Tanjug/AP

Strašan meč odigrali su veliki londonski rivali Vest Hem i Čelsi, sve su dali što su mogli navijačima u spektaklu koji će se prepričavati. Na kraju, 3:2 posle preokreta za Mojesove Čekićare koji su aktuelnog prvaka Evrope udarili posred čela.

Tragičar meča, bez bilo kakve dalje priče, bio je golman "Plavaca" Eduard Medi, direktan krivac za dva gola domaćeg sastava, amaterskim kiksevima je bacio u očaj fanove Čelsija, poništio sve dobro što je uradila ofanzivna linija Tuhelovog tima.

No, ne umanjuje to veliku pobedu Vest Hema, ništa nije slučajno sa "Čekićarima" ove sezone, primakli su se vodećoj trojki Čelsiju, Liverpulu i Mančester sitiju, i nisu predaleko od njih.

Pogledajte trenutak odluke, udarac Artura Masuakua, ili je to pre bio centaršut, no nije ni važno - i neverovatno loša procena Mendija koji je otvorio rupu u svom golu.

Bio je to vrhunac ove zaista fenomenalne utakmice, pravog reprezenta engleskog klupskog fudbala, nabijenog tempom, golovima, šansama dva sjajna tima, ali i velikim greškama jednog od aktera. Mendi je, bez dileme, odigrao najgoru utakmicu za Čelsi. Koncentracija mu je bila na najnižem mogućem nivou u ključnim trenucima. Odlepršala je negde sa stadiona.

Prvu veliku grešku Senegalac je napravio u 40. minutu, nonšalantno se poigravao pred svojim golom, izgubio posed, pa sapleo igrača Vest Hema i skrivio penal. Lanzini je bio neumoljiv, pogodio za 1:1 i poništio vođstvo koje je gostima doneo Tijago Silva.

FK Vest Hem - FK Čelsi

Foto: Tanjug/AP

Čelsi je do poluvremena postigao još jedan gol, za Mendijevo olakšanje, a strelac je bio Mejson Maunt.

Nastavak je doneo veliki preokret.

Pokazali su "Čekićeari" zbog čega su ove sezone među najboljima u Engleskoj, isparirali su favorizovanim komšijama u svim segmentima igre, a pogodak Bouvena u 56. minutu bio je direktna posledica kvalitetne partije. Bio je to spektakularan udarac igrača domaćeg tima. Prava "lepotica".

I onda, kada je delovalo da pobedniga verovatno neće biti, da je pdoela bodova izvesna, Mendi je opet imao "prekid filma". Nije osetio opasnost koja je stizala sleve strane, očekivao je centaršut, a koji sekund kasniej vadio je loptu iz mreže. Kakav šokanatan epilog meča za Čelsi. Ovo nikako nisu očekivali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA