≫ 

Partizan na mladost slomio otpor Pazaraca: Crno-beli tinejdžeri za novi beg Zvezdi

Sve je bilo gotovo u devet minuta i gost je bio na kolenima

  • 65
nemanja jović

Foto: MN Press

Nikada mečevi pred evropska iskušenja nisu laki za Partizan, pa tako je i odmeravanje snaga sa Novim Pazarom imalo i lice i naličje sublimirano i slabom prvom i dobrom drugom poluvremenu, no, sve će to biti zaboravljeno koliko večeras, jer se samo pobeda od 2:0 piše, kao i činjenica da tim iz Humske ostaje lider na tabeli Superlige. Golove za tim Aleksandra Stanojevića su postigli izdanci škole - Marko Milovanović, koji definitivno korača pravim putem, kao i Nemanja Jović, novi "penaldžija" u odsustvu Bibrasa Natha.

Mučenje, mučenje, mučenje... U igri, ideji, realizaciji iste, za gledanje sa tribina, uz dosadnu jesenju kišu i malo kvalitetnog fudala, koji bi zagrejao i ono malo navijača što je došlo u Humsku da podrži fudbalere i oda počast velikom Moci Vukotiću. Tako je otprilike izgledalo prvo poluvreme meča između Partrizana i Novog Pazara u kome se igralo na jedan gol - gostujući, no, bez konkretnog učinka i golova za koje, objektivno rečeno, i nije bilo previše "materijala".

Partizan favorit, bolji, ubedljiviji na terenu, ali energetski nedorečen, u nekim situacijama i nedovoljno agresivan za rivala koji se brani sa deset igrača "iza lopte", smušen u odsudnim momentima u posledjoj trećini terena, sa potezom više i manjkom koncentracije. A, kada se meč razvija u tom pravcu, onda je i podređenom timu lakše da se izbori sa pritiskom i izađe iz istog bez većih problema, ali ne dalje od 30-tak metrara od svog gola, gde se završavala svaka apadačka ambicija Novog Pazara.

Taj jalovi presing jeste doneo terensku dominaciju Partizanu, loptu daleko više u posedu i to gotovo sve vreme na polovini gostiju, kao i nagoveštaj dobrih situacija, ali su prilike vredne pomena mogle da se nabroje na prste jedne ruke i mahom su bile plod paničnih reakcija Pazaraca, više nego izgrađenih napada domaćina.

Nekoliko udaraca iz kaznenog prostora je završilo iznad prečke, od kojih je onaj iz 22. miniuta Kvinsija Meniga možda bila i najizgledniji da završi u mreži, a blizu je bio i Slobodan Urošević u smiraju prvog dela, pokušavši slabijom, desnom nogom da ponovi minijaturu iz Genta.

FK Partizan - FK  Novi Pazar

Foto: MN Press

U tom periodu je Partizan možda i najviše pritiskao i Pazarci mogu da zahvale samo golmanu Nikoli Vujancu što su na odmor otišli sa aktivnim rezultatom, jer je posle centaršuta Miloša Jojića sa nekoliko metara prvo pokušao Uriošević (blok), da bi pomenuti čuvar mreže u nastavku akcije odbranio šut Meniga sa pet metara. Time je praktično i stavljena tačka na sadržajem "mršavo" prvo poluvreme u Humskoj.

Shvativši da mu je ekipa protraćila 45 minuta i da bi mogao da mu se ponovi scenario nalik Proleteru (0:0), Stanojević se u pauzi odlučio za radikalne promene. Ostavio je u svlačionici Pavlovića i Pantića, smatrajući da nisu dovoljno učinkoviti i agresivni, a na teren je poslao Jovića i Milovanovića, što se ispostavilo kao pun pogodak.

To jeste donekle i bio rizik, jer su Rikardo i pomenuti Milovanović igrači sličnih katakteristika, ali je ulazak mlađeg napadača uneo dodatnu energiju, a to je upravo Partizanu najviše i nedostajalo. Ubiranje plodova je došlo već u 50. minutu, kada se Menig na desnom boku izborio za loptu, uputio centaršut na koji je najbolje odreagovao upravo Milovanović nadskočivši čuvara posle čega je usledio sjajan udarac glavom za - 1:0.

Od tog momenta kao da su pali okovi sa nogu Stanojevićevom timu, koji se rastrčao, ubacio u brzinu više i počeo da preti iz napada u napad. Još jednom je odbrani umakao Milovanović, ali je završni udarac bio loš, mada je mogao da proigra i Jovića na drugoj strani, Menig je takođe pravio velike probleme čuvarima, kao i Rikardo koji je sve vreme imao dva igrača "na leđima".

FK Partizan - FK  Novi Pazar

Foto: MN Press

Nova "naplata" Pazarcima je stigla u 59. minutu, kada je posle duela Maksimovića i Rikarda u kaznenom prostoru sudija Stojanović pokazao na belu tačku. Novina u odnosu na raniji period je svakako promena izvođača, pošto je, umesto Nathovog "zamenika" - Rikarda, odgovornost predata mladom Nemanji Joviću i nije to bilo baš ubedljivo, ali je lopta našla put do mreže - 2:0.

Ubrzo je Stanojević izvršio još nekoliko izmena, kako bi održao ritam, rezultat, ali je sigurno ukalkuliusao i meč Lige konferencija sa Anortozisom (četvrtak), koji je crno-belima trakođe od velikog značaja.

Bio je Partizan bolji i posle promena, odavao je utisak tima koji zna šta hoće i želi još neki gol na svom kontu, a najbliži je bio ponovo Milovanović, pošto je u skoku još jednom "otresao" čuvara, na centaršut Uroševića i gađao iznad prečke. U samoj završnici Novi Pazar se spasavao težeg neuspeha, jer su Holender bombom sa 25 metara, potom i Šćekić glavom ozbiljno pretili Vujancu, ali su ga spretnost i sreća spasla u oba slučaja.

Znali su i navijači da podrže i pozdrave noviu uspeh, ekipa i trener Stanojević su sa terena ispraćeni ovacijama, koje će im sigurno dobro doći i u četvrtak, kada se bije bitka za evropsko proleće.

Video: Stanojević kipti: Nenormalni uslovi za igru, na ovom terenu nije moguće igrati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goci

    5. decembar 2021 | 17:18

    Grobar sam ali realni ni p od penala. Stvarno treba da nas je sramota na koji naci pobedjujemo..

  • PENALTIZAN

    5. decembar 2021 | 17:25

    Gdje sad Ilijev da da komentar,, Zvezdi se cist penal ne svira var suti a penaltizanu se svira i onosto sudije u evropi ne bih ni pomislile var ni da provjeri,,, i tako ti grobari zele titulu, ako ne mozes osvojiti otmi,,

  • Baj

    5. decembar 2021 | 17:38

    Hvala sudijama i braci N.P!Pozdrav iz Zagreba braco!Bok...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA