≫ 

Učenik je postao bolji od učitelja: Džerard savladao Rodžersa i upisao treću pobedu u PL

Pokazuje Stivi Dži da je materijal za mnogo velika dela

  • 0
Stiven Džerard, Brendan Rodžers Foto: Tanjug/AP

Aston Vila je doslovno procvetala otkad je na njenu klupu seo Stiven Džerard koji je zamenio Dina Smita. Legenda Liverpula je upisala još jednu, treću, pobedu u četiri utakmice u Premijer ligi. Ovoga puta, klub iz Birmingema je bio bolji od Lestera sa 2:1.

Već neko vreme se kroz medije provlači da bi Stiven Džerard mogao da zameni Jirgena Klopa na mestu trenera Liverpula, kluba gde je ostavio najdublji igrački trag. Postojao je i bojazan da još nije dovoljno sazreo za izazove u najboljoj ligi na svetu, međutim, on je u samo četiri utakmice sve razuverio.

Seo je na klupu dobro uzdrmane Aston Vile, da bi potom napravio pravi spektakl. Prvo je slavio protiv Brajtona sa 2:0, onda je bio bolji i od Kristal Palasa, da bi ga savladao tek Pep Gvardiola sa 2:1. Ipak, Džerard je sada savladao i svog 'učitelja', trenera koji ga je vodio do drugo mesta u Premijer ligi - Brendana Rodžersa.

Stiven Džerard, Brendan Rodžers Foto: Tanjug/AP

Nije dobro krenula Aston Vila u ovom meču, Lester je došao do gola već u 14. minutu preko Harvija Barnsa i to je zadalo male glavobolje ekipi iz Birmingema, međutim, trebalo je samo tri minuta da se vrate u normalu i preko Buendije su postigli gol za 1:1.

Aston Vila je došla do još jednog gola u 46. minutu, ali sudija Oliver je nakon konsultacije sa VAR sobom odlučio da poništi taj gol zbog faula nad golmanom Šmajhelom.

Drugo poluvreme je donelo neverovatno dobru Aston Vilu koja je "samlela" Lester, doslovno im nisu dozvolili da pređu centar, što je rezultirali i golom Ezrija Konse u 54. minutu.

S nova tri boda, Aston Vila je pretekla Lester na tabeli i sada su na 10. poziciji, dok je Lester mesto niže sa istim brojem bodova, ali nešto lošijom gol razlikom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Ronaldo prvi put u dresu Junajteda posle povratka: Vratio sam se kući, jedva čekam prvu utakmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA