≫ 

Zvezdu čeka pakao u Portugaliji: Braga melje rivale u "kamenolomu"

Rival crveno-belih u vrhunskoj formi čeka odlučujući meč grupe F u Ligi Evrope

  • 5
FK Braga, stadion, kamenolom Foto: ARIS MESSINIS/AFP/Profimedia

Crvenu zvezdu u četvrtak očekuje ključni meč u borbi za nastavak takmičenja u Ligi Evrope, a poslednja prepreka u Portugaliji neće biti nimalo laka.

Kako ne bi zavisila od rezultata meča Ludogorec - Midtjiland, Zvezda bi u Portugaliji trebalo da osvoji makar jedan bod. Ipak, imajući u vidu sjajnu formu fudbalera Brage na domaćem terenu, gde su u poslednjih pet mečeva ostvarili sve trijumfe, jasno je da će fudbaleri Crvene zvezde imati prilično težak posao.

Braga je poslednji poraz na domaćem terenu doživela još 14. avgusta, u drugom kolu šampionata Portugala, od aktuelnog šampiona Portugalije, ekipe Sportinga. Od tada je na svom terenu Braga zabeležila samo tri remija - protiv Gimaraeša i Fereire 0:0 i protiv Boavište 2:2. U Ligi Evrope u "kamenolomu", kako zovu stadion Brage, koji je isklesan u steni napuštenog kamenoloma, lako su pali Midtjiland (3:1) i Ludogorec (4:2).

U poslednjih sedam duela u svim takmičenja Braga je upisala pet pobeda uz dva poraza, a u tim mečevima je postigla 22 gola, što je u proseku preko tri gola po utakmici.

Fudbaleri Crvene zvezde bi posebnu pažnju morali da obrate na napadača Brage Rikarda Ortu, koji je na poslednje tri utakmice postigao pet golova.

Zvezda je posle pet kola prva na tabeli sa 10 bodova, Braga ima devet, a Midtjiland 8. Zvezdi pobeda donosi sigurno prvo mesto i plasman u osminu finala Lige Evrope, dok bi remijem imala siguran prolaz u nokaut fazu Lige Evrope, ali bi od meča Ludogorec Midtjiland zavisilo da li bi onda bila prva ili druga (ako Midtjiland ne pobedi, bila bi prva, ako pobedi druga).

Ako bi izgubila, Zvezda bi imala šanse da prođe kao druga u nokaut fazu, ali onda Midtjiland ne sme da pobedi u Bugarskoj.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Kakav gol glavom od onog od kog se najmanje očekivalo: Rodić u stilu najboljih golgetera uz stativu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    6. decembar 2021 | 11:00

    Биће Орта у џепу Драговића као и још један голгетер коме треба два пенала да би погодио гол

  • Šurda

    6. decembar 2021 | 11:05

    Ima da primimo. 5

  • Delija Sever

    6. decembar 2021 | 16:27

    Isto tako su pojedini mislili da ne možemo ništa protiv Portugala pa pobedismo NAPRED ZVEZDO SAMO GAZI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA