Zemljaci trenera Anortozisa sude meč između Partizana i Kiprana

UEFA u Humsku šalje Gruzine

  • 2
Gent - Partizan Foto: FK Partizan

Utakmicu šestog kola grupne faze Lige konferencija između Partizana i Anortozisa (četvrtak, 18.45 RTS, Arena sport), koja će imati presudni značaj kada je u pitanju plasman u drugu fazu takmičenja, sudiće arbitri iz Gruzije, odlučila je UEFA.

S obzirom na činjenicu da je radi o utakmici velikog značaja, pomalo "bode oči" da su u Beograd poslata službena lica koja nemaju previše međunarodnog iskustva. Glavni sudija duela u Humskoj biće Giorgi Kruašvili, a pomagaće mu sunarodnici Levan Varamišvili i Zapa Pipia. Četvrti sudija je takođe Gruzin Davit Karitonašvili, specijalni posmatrač Hrvat Vlado Svilokos, a delegat utakmice Rus Vjačeslav Semenov.

Izbor Kruašvilija je pre svega čudan, jer se na klupi kiparskog kluba i rivala crno-belih nalazi legenda guzijskog fudbala - Temur Kecbaja. Potom i nije baš najjasnije po kom aršinu je arbitar delegiran arbitar od 35 godina, koji u biografiji, u minulih pet godina, ima mahom mečeve mlađih selekcija i tek poneko iskustvo u prvim rundama kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, gde je, pak, zabeležio samo dva meča u grupnoj fazi.

U tekućoj sezoni, Kruašvili je sudio samo dva iole ozbiljnija evraopska meča i to u 2. kolu kvalifikacija za Ligiu šampiona, kada su se sastali Ferencvaroš i Žalgiris, kako i jedan duel grupne faze Lige konferencija između Fejenorda i Union Berlina. Podsetimo, poslednje kolo u grupi B, u kojoj se Partizan nalazi, doneće i konačan rasplet, a trenutno na tabeli vodi Gent sa 10 bodova, crno-beli su drugi sa sedam, dok Flora i pomenuti Anortozis imaju po pet bodova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA