≫ 

Ovaj Atletiko je neuništiv: Jorgandžije bez povređenog Suareza idu dalje, Milan plače bez Evrope

Ludo veče u Ligi šampiona

  • 4
Atletiko - Milan, Liga šampiona

Foto: Tanjug/AP

Kakvo ludilo u Grupi B! Atletiko Madrid će nastaviti san u Ligi šampiona, iako je kolo pre kraja bio na poslednjem mestu na tabeli u konkurenciji sa Portom i Milanom. Svoj deo posla, pobedu u Portugalu su ostvarili, a pomogao im je Liverpul koji je dobio u Italiji.

Ali krenimo redom, Jorgandžije su ostvarile ogroman trijumf u Portu - 1:3 (0:0), iako su od 13. minuta igrale bez povređenog Luisa Suareza. Taj udarac ostavio je izabranike Čola Simeonea u potpunom šoku, ali im je dao i dodatni motiv da zbog svog saigrača zaigraju još bolje.

Prvi gol stigao je u 56. minutu preko Antoana Grizmana, da bi u periodu od 67. do 75. minutu usledilo apsolutno ludilo u vidu tri crvena kartona od kojih su dva viđena na terenu. Prvo je Janik Karasko isključen zbog rvačkog zahvata, da bi potom Vendel iz Porta doživeo istu sudbinu.

Jorgandžije su iskoristile veliki pad Porta, pa su do kraja postigle još dva gola preko Koree i De Paula za prolaz dalje, jer se portugalski tim potpuno otvorio, jer mu je bilo jasno samo tako može do eventualnog preokreta.

Kasno je stigao njihov jedini gol, u 96. minutu sa bele tačke. Strelac je bio Serđo Oliveria, što je bila mala uteha za navijače domaćeg tima koji su uveliko počeli da napuštaju stadion.

Za to vreme, u Milanu muk. Rosoneri su poveli protiv Liverpula i imali su u jednom momentu rezultat koji ih vodi dalje, a na kraju su ostali bez Evrope! Redsi su odigrali pošteno i naneli su italijanskom timu još jedan poraz - 1:2 (1:1).

A kao što smo pomenuli, sve je bilo idealno u 29. minutu kada je Fikajo Tomori doveo Milaneze u vođstvo. Ekstaza nije dugo potrajala, pošto je Mohamed Salah samo sedam minuta kasnije doneo izjednačenje, a na početku drugog dela je Divok Origi na asistenciju Manea u 55. minutu doneo sva tri boda engleskom sastavu.

Konačan epilog na tabeli Grupe B jeste takav da je Liverpul prvi sa maksimalnih 6/6 i 18 osvojenih bodova, Atletiko je drugi sa sedam, Porto ide u Ligu Evrope sa pet bodova, a Milan je poslednji i ispada sa četiri.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Veliku pobedu ostvario je i Real Madrid na svom stadionu protiv Intera. U sjajnoj utakmici punoj šansi uspeli su da nametnu nadmoć nad Interom i da tako obezbede prvo mesto u svojoj grupi uz 1000. postignuti gol u Ligi šampiona - 2:0 (1:0).

Vrlo, vrlo dobar fudbal gledali smo u Madridu. Bukvalno se igralo sa jednog na drugi kraj terena, sevale su šanse na obe strane i pravo je čudo kako nismo videli više golova na "Santijago Bernabeuu".

Iako ovaj meč nije imao preveliki rezultatski značaj, pošto su oba tima obezbedila plasman dalje, ipak je odlučivao o tome ko će sa prve pozicije otići u nokaut fazu i samim tim dobiti eventualno lakšeg protivnika.

Ređale su se prilike za Inter na samom startu, pošto su Džeko i Perišić zapretili Tibou Kurtoi, ali je rivale prvi ipak načeo Real i to u 18. minutu posle prave golčine! Namestio se Toni Kros na nekih 18 metara, gađao je perfektno u donji ugao uz desnu stativu i golman nije imao nikakve šanse.

Do kraja prvog poluvremena videli smo veliku šansu za Luku Jovića koji je izašao jedan na jedan i šutirao u spoljni deo mreže, a odmah na početku drugog je Nikolo Barela mogao da nam donese poravnanje, ali je pucao iznad gola.

Luka Jović

Foto: Tanjug/AP

Isti fudbaler je potom polovinom ovog dela igre zaradio isključenje, nakon što je potpuno "izgoreo" u jednom duelu sa Ederom Militaom. Ovaj ga je odgurnuo u reklame, igrač Intera nije mogao to da mu oprosti već ga je pesnicom udario po butini što je za Feliksa Briha bila idealna prilika da u poslednjoj međunarodnoj utakmici pokaže crveni karton. Time je faktički rešen susret.

Do kraja je prelep gol postigao Marko Asensio sa ivice kaznenog prostora. Ostavili su mu previše prostora igrači Intera, a ovaj nije oklevao i sa 16 metara je pogodio stativu, a lopta se potom odbila iz leđa golmana Nerazura u 79. minutu.

Ubedljivu pobedu ostvario je tim Borusije u Dortmundu, a kolateralna šteta bio je Bešiktaš. Već na poluvremenu je bilo jasno da će domaći ostvariti pobedu i to je potvrđeno u nastavku - 5:0 (2:0).

Strelci su bili Malen u 29. minutu, potom Marko Rojs u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena sa penala i u 53. minutu, da bi se potom u strelce samo pet minuta nakon što je kročio na teren u 68. minutu postigao i Erling Haland. On je potom u 81. minutu dodao još jedan pogodak. U međuvremenu je Velinton u 43. minutu isključen.

Ajaks je takođe naneo bolan poraz portugalskom Sportingu, koji može da bude srećan što je ranije protiv Borusije rešio pitanje drugog mesta u grupi. Kopljanici su dominirali od početka do kraja, iako nisu igrali u najjačoj postavi i sa 6/6 su obezbedili plasman dalje - 4:2 (2:1).

Već u 8. minutu je mrežu zatresao Ale, potom je Santos doneo poravnanje Sportingu u 22. minutu, a onda je usledio "uragan" Kopljanika. Antoni u 42. minutu, Neres u 58. minutu i Berghuis četiri minuta kasnije rešili su pitanje pobednika, a Tabata je samo umanjio katastrofu u 78. minutu za Portugalce.

U preostalom meču dana, Šahtjor je doživeo blamažu u još jednoj utakmici bez rezultatskog značaja. Ukrajinci su u nadokandi vremena ispustili pobedu protiv Šerifa iz Tiraspolja, koji je tako stigao do sedmog boda u Ligi šampiona - 1:1 (1:0).

Stelac za Ukrajince je bio Fernando u 42. minutu posle odličnog dodavanja Kristova. Međutim, senzacija koja je izbacila Zvezdu iz kvalifikacija za Ligu šampiona nastavlja san u Ligi Evrope i napravila je još jedno čudo pošto je u nadoknadi vremena Nikolov postavio konačan rezultat. Da li će crveno-beli ponovo ukrstiti put sa Moldavcima?

 

REZULTATI VEČERAŠNJIH UTAKMICA

Milan - Liverpul 1:2 (1:1)

/Tomori 29' - Salah 36', Origi 57'/

Ajaks - Sporting 4:2 (2:1)

/Ale 7', Antoni 44', Neres 59', Berghuis 63' - Santos 23', Tabata 78'/

Borusija Dortmund - Bešiktaš 5:0 (2:0)

/Malen 29', Rojs 45+2', 53', Haland 68', 81'/

Porto - Atletiko Madrid 1:3 (0:0)

/Oliveira 90+6' - Grizman 56', Korea 90', De Paul 90+2'/

Real Madrid - Inter 2:0 (1:0)

/Kros 18', Asensio 79'/

Šahtjor - Šerif Tiraspolj 1:1 (1:0)

/Fernando 42' - Nikolov 90+3'/

TOK UTAKMICA

90+6. minut: GOL! Porto stiže do počasnog gola sa penala, a on je deo Serđa Oliveire.

90+3. minut: GOLOVI! De Paul dovodi Atletiko do 0:3, a Šerif izjednačuje preko Nikolova protiv Šahtjora!

90. minut: GOL! Atletiko ide dalje, ako ne bude nekog većeg čuda! Strelac je Anhel Korea, Milanu su potrebna dva gola u nadoknadi za čudo! 

81. minut: GOL! Erling Haland postiže i drugi gol večeras i pukla je "petarda" u Dortmundu... Bešiktaš je odigrao zaista katastrofalno.

 

79. minut: GOL! Real Madrid rešava pitanje pobednika, a strelac je Marko Asensio! Gađao je sa ivice kaznenog prostora, ostavili su Nerazuri previše prostora ovom Kraljeviću i on je postigao prelep pogodak.

78. minut: GOL! Sporting smanjuje na 4:2 protiv Ajaksa, a strelac je Tabata nakon dodavanja Esgaja. Kopljanici jure da završe grupnu fazu sa 6/6.

 

75. minut: CRVENI KARTON! I Porto ostaje sa igračem manje, sada je isključen Vendel i Atletiko može da odahne.

69. minut: GOL! I Borusija Dortmund želi da dokrajči Bešiktaš. Nesrećni Turci su primili i četvrti gol, a ovoga puta je strelac Erling Haland koji je ušao na teren samo koji minut ranije.

 

68. minut: CRVENI KARTON! Auuuuu! Ludilo u Portu, Atletiko do kraja utakmice igra sa igračem manje zbog isključenja Janika Karaska. Klermon Turpan donosi veliku odluku - mogu li Jorgandžije da izdrže i plasiraju se u nokaut fazu? Anhel Korea je takođe upisan u beležnicu francuskog sudije.

64. minut: CRVENI KARTON! Feliks Brih u centru pažnje u svojoj poslednjoj međunarodnoj utakmici. Nikolo Barela je udario Edera Militaa pesnicom u nogu i dobio je direktno isključenje, dok je igrač Reala prošao sa žutim nakon velike gužve.

62. minut: GOL! Ajaks želi da "utopi" nesrećni Sporting. Portugalci trenutno ne znaju gde udaraju u Amsterdamu, pošto je Berghuis postigao još jedan pogodak za Kopljanike.

 

60. minut: GOL! Ajaks postiže još jedan gol protiv Sportinga i sve je bliži maksimalnog učinka u grupnoj fazi. Strelac je ovoga puta bio Neres.

 

57. minut: GOL! Odmah, ali odmah potom još jedan gol u Grupi B! I sada je strelac za Liverpul sjajni Divok Origi, Milan je nokdaunu i blizu je ispadanja iz Evrope za ovu sezonu, pošto je trenutno na poslednjem mestu na tabeli.

56. minut: GOL! Da li je ovo presudan pogodak Grupe B? Antoan Grizman dovodi Atletiko u prednost, a dovoljno je reći da za njih od 13. minuta zbog povrede ne igra Luis Suarez. Sada su Jorgandžije na drugom mestu na tabeli...

 

53. minut: GOL! Borusija iz Dortumnda baš želi da napravi pakao Bešiktašu. Strelac je ponovo Marko Rojs i čini se da je ova utakmica u potpunosti rešena, mada sama po sebi nema rezultatski značaj.

 

52. minut: Jović igra zaista jako dobro večeras. Ponovo je bio u prilici, dodao je loptu sa strane i na kraju je izboren korner posle kojeg Kazemiro šutira pored gola.

48. minut: Auuuu, kakva šansa za Nikola Barelu! Izbio je sam jedan na jedan sa Kurtoom, ali je ovoga puta šutirao malo preko prečke. Još jedna propuštena prilika za Inter protiv Reala.

46. minut: Počinju polako utakmice širom Evrope, ponovo gledamo ka Portu i Milanu, ali i Madridu gde igra naš Luka Jović.

POLUVREME: Svuda je sviran kraj prvog poluvremena. Tamo gde najviše kuva, u Grupi B, na obe utakmice je nerešeno. Milan i Liverpul igraju 1:1, a Porto i Atletiko verovatno i očekivano - 0:0.

45. minut: STATIVA! Rodrigo je ostao nebranjen na 16 metara, šutirao je iz prve i pogodio je donji deo desne stative. Real nastavlja da pritiska i bliži je drugom pogotku na ovom meču.

45. minut: GOL! Crveni karton za Velintona iz ekipe Bešiktaša prema mišljenju Fransoe Leteksijea. I uz to - penal za Borusiju iz Dortmunda. Marko Rojs će biti izvođač, a VAR je potvrdio da je u pitanju crveni karton. Lagano je Nemac realizovao penal.

 

43. minut: GOLOVI! Ajaks ponovo vodi protiv Sportinga, a Šahtjor stiže do prve prednosti protiv Šerifa. Antoni je strelac za tim iz Amsterdama, dok su Ukrajinci pomoću Fernanda došli do prednosti. Gađao je Brazilac od stativu i lopta je uspela da se "ušunja" unutra.

 

 

37. minut: Sjajna šansa za Luku Jovića! Imao je naš napadač priliku da u situaciji jedan na jedan postigne gol protiv Intera, ali je sa leve strane pogodio samo spoljni deo mreže.

36. minut: GOL! I ko drugi nego Mohamed Salah! Liverpul je izjednačio u Milanu i sada je Porto na drugom mestu u Grupi B! Čeka nas apsolutno ludilo... Velika greška golmana Milana, Manjana koji je bukvalno ostavio loptu na nogu Egipćaninu. 

32. minut: Luis Dijaz je imao sjajnu šansu za Porto. Izbio je jedan na jedan sa golmanom Janom Oblakom, ali je Slovenac još jednom pokazao kakav je golman i sprečio je pogodak i vođstvo domaćih.

30. minut: GOLOVI! Dva gola u jednom minutu! Rasplamsala se borba, ali je daleko važniji pogodak koji imamo u Italiji - Milan vodi protiv Liverpula i sada je na mestu koje vodi u nokaut fazu Lige šampiona. Strelac je Fikajo Tomori! Što se tiče drugopomenutog pogotka, on je pao na meču Borusije i Bešiktaša u korist domaćih i postigao ga je Malen.

 

27. minut: Gledajući duele u Grupi B koja je "najzakuvanija", Ljorente je propustio dve prilike u dva minuta. Oba puta je bolji bio golman domaćih Diogo Košta.

25. minut: Džeko preti i mogao je da donese izjednačenje Interu protiv Real Madrida. Međutim, njegov udarac išao je pravo u golmana Kurtou.

24. minut: Sumnjiva situacija u Madridu. Dobro nam poznati Feliks Brih ne sudi penal za Real Madrid uprkos padu Vinisijusu u kaznenom prostoru. Čak ni VAR soba nije uticala na to da ovaj arbitar promeni odluku.

23. minut: GOL! Izjednačio je Sporting u Amsterdamu. Tabata je dodao do Santosa i uzvratio udarac Kopljanicima. Ovaj meč nema rezultatski značaj, pošto obe ekipe ide u nokaut fazu.

 

18. minut: GOL! Vodi Real, ali strelac nije Luka Jović nego Toni Kros! Sjajno je čučnula lopta na nogu nemačkog fudbalera, a ovaj je "raspalio" sa 20 metara u kontraugao.

12. minut: Prva veća šansa za Inter! Mogli su Nerazuri da povedu u Madridu, pošto je Perišić na 11 metara bio potpuno sam, ali je u poslednjem minutu izblokiran.

10. minut: Ako govorimo o dešavanjima sa "Santijago Bernabeua" gde trenutno igra naš Luka Jović u napadu Real Madrida, za sada nema nekih većih uzbuđenja. Uglavnom se igra na sredini terena, a valja napomenuti da utakmicu sudi mnogim našim navijačima omraženi Feliks Brih.

7. minut: GOL! Evo prvog većeg uzbuđenja večeras. Ajaks će imati šansu da povede sa bele tačke nakon što je Davide Masa dosudio kazneni udarac. Sebastijan Ale je siguran realizator i Kopljanici su na putu da imaju 6/6 u grupnoj fazi takmičenja.

- Počeli su večerašnji susreti širom Evrope. Podsetimo da se dueli koji odlučuju o plasmanu dalje igraju u Portu gde domaći biju bitku sa Atletiko Madridom, te u Milanu gde se domaćin sastaje sa Liverpulom. U najboljoj poziciji su Portugalci koji imaju bod više nego Milan i Atletiko, dok su Redsi sigurno prvi.

Video: Sofija Milošević se snimala u minijaturnom bikiniju i pokazala stomak u šestom mescu trudnoće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA