≫ 

Kako je gol u 93. minutu obradovao Zvezdu i Partizan u borbi za direktno mesto u LŠ

Pogodak Šerifa u Ukrajini definitivno je po meri srpskog fudbala

  • 21
Seku Sanogo, Lazar Marković Foto: Marko Jovanović

Rezultati mečeva Lige šampiona koji su odigrani u utorak veče i te kako idu na ruku Crvenoj zvezdi, Partizanu i ostalim srpskim klubovima, a to se posebno odnosi na poraz Klub Briža i remija Šahtjora kod kuće.

U pitanju su timovi iz Belgije i Ukrajine, zemljama sa kojima se Srbija bori da u sezoni 2023/24 ima direktnog predstavnika u LŠ. Klub Briž je poražen od Pari Sen Žermena (4:1) i završio je poslednji u grupi, što znači da više neće doprineti jačanju koeficijenta svoje zemmlje, dok je Šahtjor i pre ovog kola bio zakucan na dno.

Međutim, u 93. minutu su ostali bez upisane pobede koja bi im donela određene bodove na toj listi, a ovako su remizirali 1:1 sa Šerifom i na nacionalni koeficijent su dodali samo 0,200 bodova.

Ukrajina trenurno drži to famozno 11. mesto sa 31,600 bodova, dok je Srbija na 12. sa 29,875. Belgijanci su iza sa 29,800 i poprilično dušu za vratom, a Švajcarska je na 14. mestu sa 28,657.

Ono što može da raduje srpski fudbal jeste činjenica da Dinamo iz Kijeva takođe neće igrati na proleće u Evropi, a teško će i do bodova protiv Benfike u Lisabonu. Takođe, Zorja je završila svoje u Ligi konferencija i u četvrtak dočekuje Bodo Glimt kom pobeda treba za 1. mesto.

Opet, ono što brine jesu tri tima iz Belgije koji "prave problem" srpskom fudbalu. Antverpen će biti poslednji u grupi Lige Evrope, a kod kuće igraju sa Olimpijakosom. S druge strane, Gent igra protiv Flore i tu može dodatno da zaradi bodova. Takođe, biće prvi u Partizanovoj grupi i ići će direktno u 1/8 finala LK.

Gent - Partizan Detalji sa meča Gent - Partizan Foto: FK Partizan

Što se tiče Genka, oni u četvrtak čekaju Rapid iz Beča. Ako pobede, mogu da budu i drugi u grupi ispred Dinama, što znači da će na proleće igrati 1/16 finala LE, dok će u slučaju poraza ostati bez proleća.

Sve ovo je jasan pokazatelj da su ispred Crvene zvezde i Partizana jako bitne utakmice, pogotovo što se tiče crveno-belih koji bi prvim mestom u grupi doneli i neke dodatne bodove. Podsetimo, za to im treba pobeda u Bragi ili remi ako Midtjiland ne slavi u Bugarskoj.

Video: Zvezda oštećena za penal u Kruševcu? Lopta pogodila u ruku igrača Napretka, sudija nije reagovao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stari

    8. decembar 2021 | 09:28

    Uvek čekamo da neko drugi obavi posao umesto nas.Hajde jednom da i mi pobedimo pa da ne gledamo rezultate drugih!

  • zdravko

    8. decembar 2021 | 08:57

    Flora upropasti sve.E moj Samrok Stanoje

  • oz

    8. decembar 2021 | 09:28

    Pogodak sahtjora definirivno nije po meri srpskog fudbala,pogodak serifa mozda jeste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA