≫ 

Stanković citirao Murinja pred bitku sa Bragom: "Finale je da ga pobediš, ne da ga igraš"

Motivisan je trener Zvezde da ispiše istoriju u Portugaliji

  • 7
Dejan Stanković

Foto: Telegraf

Video: Dejan Stanković o snazi Brage

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković održao je konferenciju za medije pred meč u Bragi, gde Zvezda u četvrtak od 21.00 igra poslednji meč grupe F u Ligi Evrope.

Ovaj susret je označio kao malo finale, svetan je uloga i mogućnosti da sa Zvezdom ispiše istoriju. Stanković je otkrio da u Bragu neće putovati Seku Sanogo, kao i Flipo Falko, koga je i iskritikovao.

- Moglo bi se reći da je ovo jedan diplomski rad posle skoro dve godine zajedničkog rada, zajedničkog napretka, dobrih utakmica, trofeja, pokušavam da momcima predočim da jednom utakmicom imamo šansu da uđemo u osminu finala Lige Evrope, to je kao da smo sada u šesnaestini i da imamo povoljan rezultat. Kako spremamo utakmicu? Kao da nismo podređeni. Ako budemo podređeni, skupićemo se zajedno kao u Beogradu, ali želim više hrabrosti sa loptom nego bez lopte i da budemo opasni i da napadnemo Bragu.

- Što se tiče poseda, tu moraš da budeš strpljiv, može na oko da izgleda... oni imaju kvalitet, dubinu ispred gola, napadaju prostor i tehnički su perfektni. Takvi su bili i u Beogradu. Kada patimo, da patimo zajedno, da se branimo organizovano, ali želimo i da budemo opasni. Braga igra odlično, u fenomenalnoj su formi, nije ista ekipa kao u septembru, posao će nam biti teži, ali se sigurno nećemo predati. Respektujemo Bragu, znamo njihove vrline, ali i mane. Rekao sam posle Ludogoreca šta god da bude, mi smo pobednici, ali ovakvu šansu ne treba ispuštati i znamo šta nam ona donosi. Musrati i Galeno znam da su trenirali sa ekipom, treba videti u kakvoj su oni formi.

Otkrio je Stanković i kakva je situacija sa zdravstvenim biltenom, a nije imao lepe reči za Filipa Falka.

Filipo Falko, Dejan Stanković

Foto: FK Crvena zvezda

- Stalno sam fokusiran na Zvezdu i na momke. Što se tiče prvog pitanja, Sanogo, sve smo pokušali, jednostavno ne ide, nije 100 odsto zalečio povredu i to je veliki hendikep za nas, svi znamo šta nam on donosi. Kad god on stigne da pohvata sve po sredini, mi smo napred bili opasni, uspeli smo da vratimo Njegoša, biće adekvatna zamena za Sanoga. Velja se vratio, trenirao je sa nama, ali neće putovati sa nama. Falko neće putovati, ima neku povredu, mislim da bi morao da povede računa o sebi, posebno kada nam treba svaki igrač, nekada treba stisnuti zube, ali to zavisi od karaktera. Sanogo  igrao sa pokidanim mišićem, Katai sa temperaturom, umalo se onesvestio. Tu se pravi razlika, neko ima karakter, neko nema. To su ti momenti kada neko stegne zube i reskira sebe zarad cele grupe. A ima neko konema to i neće nikada imati.

Video: Dejan Stanković o tome ko je folirant u Zvezdi, a ko pravi igrači sa karakterom

Jedna od tema bilo je i pisanje italijanskih medija o navodnom njegovom odlasku iz Zvezde zbog interesovanja Sampdorije i Udinezea.

- Ja ne mogu nikome da zabranim da se raspituje za mene i da piše. Ovo je poslednji put da pričam o tome. Lepo je čuti da te traži ovaj - onaj, respekt prema predsednicima treba da postoji. Ja za Zvezdu nisam vezan ugovorom, nego emocijama. U ovom trenutku sam fokusiran samo na Zvezdu, tako će biti do daljeg. To što se piše u Italiji, kalčomerkato je u Italiji kultura, kada bi se povezalo sve što se piše, ne bismo mogli da ispratimo. Radimo posao koji upada u oči. Ja sam za Zvezdu vezan emocijama i ja idem dalje. Neću više odgovarati na ta pitanja. Vi nekad znate više i od mene. Ja bih se fokusirao samo na Bragu. Kada sam došao, rekao sam da ćemo da podižemo lestvicu sve više, ovo je prilika da ostanemo upisani zlatnim slovima u istoriji Zvezde.

Video: Dejan Stanković iskreno o odlasku iz Zvezde: Nemam ugovor, veže me srce

Dotakao se Stanković i ekipe Brage.

- Totalno je druga ekipa od septembra, dosta življa, direktnija, sa dosta samopouzdanja, stvarno su dominantni. Probaćemo da odgovorimo dobrom organizacijom i strpljenjem, o volji i želji neću ni da pričam. Samo treba onda kada trpimo, da budemo organizovani i da se zajedno branimo. Dobro smo ih analizirali, bez straha će biti, to mogu da vam garantujem.

Upitan je da li bi plasman u osminu finala Lige Evrope bio ekvivalent plasmanu u Ligu šampiona.

- Ne znam, to ostavljam vama da procenite i vi možete da napravite analizu. Osmina, šesnaestina, Liga konferencija... imaćete o čemu da pišete sigurno.

Ističe Stanković da nema spremne govore i da priča ono što oseti u srcu, ali se prisetio reči svog bivšeg trenera Žozea Murinja.

Jose Mourinho, Žoze Murinjo

Foto: Tanjug/AP

- Kada dođu takve utakmice, igrač je svestan i oni su svesni kroz ova dva taktička treninga koja smo imali. Ovaj raspored nije normalan, imali smo nenormalan broj mečeva, ali smo svesni, momci su svesni, fokusirani i koncentrisani. Ne spremam govore, ono što mi naleti u trenutku, to kažem, mi s mnogo dobro poznajemo, nekada je dovoljno i da se pogledamo. Nekada moraš da daš i više. Sutra je dan za tako nešto. Ovakva šansa, na njoj se radi godinu, godinu i po. Ali sam navikao, i što bi rekao Žoze Murinjo "finala su za pobediti, ne za igrati". Ova utakmica može da se klasifikuje kao finale. Dokle god se mi pitamo, radićemo na tome.

Ističe i da neće pratiti rezultat meča Ludogorec - Midtjiland.

- Mi sami na terenu, dokle god se mi pitamo. Mi ćemo nekom drugom slati informaciju ako budemo pravi.

Nada se Stanković i velikoj podršci Delija u Bragi.

- Mnogo nam znači podrška, sećam se meča protiv Kluža, gde je mnogo značilo, ne znam da li baratam dobro informacijom, očekujem oko 2.000 naših navijača, to je ogromna podrška, zajedno činimo jednu celinu koja je samo za uživanje.

- Znam tim. Svako od onih koji budu na terenu će dati sto odsto, uglavnom grupa izbaci jednog pojedinca, uvek gledamo da poštedimo Kataija nekog defanzivnog posla, nekada nam i on sam pomogne, nekada Ben i Pavkov, kada oni daju doprinos, bude nam lakše. Ko god može da da nešto više, ovo je utakmica za tako nešto. Ali kada pojedinac iskoči, to je samo pokazatelj uvek je grupa dobra i jaka, na čemu insistiramo od početka - zaključio je Stanković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeka w

    8. decembar 2021 | 15:42

    Samo da molimo boga da Ludogorec ne izgubi, inače od naših nema ništa. Odbrana nam je spora, poješće nas za doručak. Daj bože da grešim, ali mislim da nemamo nikakve šanse ni za nerešeno.

  • Veki

    8. decembar 2021 | 16:18

    Iskreno bez ljutnje daleko si ti od Murinja i Piksija !! Cisti amater !! Hvala !!

  • Ja

    8. decembar 2021 | 15:13

    Zavisi ko je u pitanju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA