Šta je Zvezda dobila nakon Brage? Novac u klupskoj kasi, bodovi za klupski i nacionalni koeficijent

 
  • 12

Crveno-beli su već znali da će nastaviti u Evropi i na proleće pre puta u Portugal

Već je bilo poznato da će fudbaleri Crvene zvezde nastaviti svoj put u Evropi na proleće, jedino nije bilo jasno sa kojeg mesta i u kom takmičenju će se to desiti. Nakon ishoda večerašnjeg susreta protiv Brage, zna se koliko će se novca sliti u kasu beogradskog kluba i šta to dodatno znači za klupski koeficijent.

Nerešen rezultat u Portugalu (1:1), a potom i nerešen ishod u Ludogorecu bez golova značili su da Zvezda završava na prvom mestu u Grupi F!

Zvezda je rezultatom u poslednjem kolu uspela da zaradi 2.510.000 evra (210.000 evra za remi, 1.100.000 evra za prvo mesto u grupi i 1.100.000 evra za direktan plasman u osminu finala Lige Evrope), kao i dodatnih 6.000 bodova za klupski koeficijent (4.000 bodova za prvo mesto u grupi, 1.000 bodova za direktan plasman u osminu finala i 1.000 bodova za večerašnji remi).

UEFA koeficijent Foto: Twitter.com/Playtony_rsb

Uz to, crveno-beli su nakon večerašnjeg raspleta doprineli nacionalnom koeficijentu Srbije sa 1.500 bodova u borbi za famozno 11. mesto koje garantuje mesto u grupnoj fazi Lige šampiona, pošto se njihov koeficijent deli na četiri dela, koliko je bilo klubova na startu evropskih kvalifikacija.

Podsetimo da pobeda u grupnoj fazi Lige Evrope donosi dva boda (0.500 za nacionalni koeficijent), remi nosi jedan bod (0.250 za nacionalni koeficijent), prvo mesto u grupi na kraju ove faze donosi četiri boda (2.000 za nacionalni koeficijent), dok drugo mesto donosi ravno dva boda (0.500 za nacionalni koeficijent).

UEFA koeficijent Foto: Twitter.com/Playtony_rsb

Povrh svega toga osmina finala Lige Evrope "teška" je još 1.000 bodova za klupski, odnosno 0.250 bodova za nacionalni koeficijent.

Sve u svemu, Zvezda je inkasirala dodatni novac nakon rezultata u Portugalu i moći će na proleće da dodatno "sliju" novac u svoju kasu, u slučaju da budu dalje dogurali u evropskim takmičenjima.

Video: Šemsa trešti na ulicama Porta, navijači Zvezde prave ludu atmosferu pred Bragu

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maki

    9. decembar 2021 | 23:03

    Je….s pare Srbi idu dalje🇷🇸😂🙏

  • Uspeh ?

    10. decembar 2021 | 08:31

    Sad će se mesecima prišati i pisati o ogromnom uspehu i evropskom proleću a realno uspeh bi bio da je Zvezda igrala grupu u L. Š. Ovako, sad će ova mafijaška uprava i dalje da krade i dovodi panjeve u ekipu a već ih imamo bar 10...Mrkela i Terza upropastili Zvezdu i umesto da je dug vraćen i da ne postoji on je nekoliko desetina miliona evra. Onaj ko je doveo ili drži u ekipi Dionija, Falka, Bakajoka,Gajića, Gobeljića, Krstovića, Gavrića, Nikolića, Srnića i još mnogo drugih - uzeo je debele pare i nema ni osnovno poznavanje fudbala. Na žalost, opet će biti isto i sledeće godine a dug sve veći... Da ne pomisli neko da sam franjevac koji se predstavlja kao navijač Zvezde... volim Zvezdu i samo želim da se bagra istera iz kluba i da odgovara za pljačku !

  • As

    10. decembar 2021 | 07:18

    Sad će Terza da se časti.I onda dug 70 miliona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA