≫ 

Oglasio se MUP: Evo zašto smo priveli bivšeg fudbalera i trenera Zvezde

Protiv Bratića je u međuvremenu podneta i prekršajna prijava

  • 20
Vidak Bratić Bratić (sredina) u društvu Šarca (levo) i lalatovića (desno) Foto: MN Press

Ministarstvo unutrašnjih poslova obratilo se javnosti povodom tvrdnji nekadašnjeg fudbalera i trenera Crvene zvezde Vidaka Bratića da je priveden bez objašnjenja i da su mu tom prilikom uzeli automobil.

Bratić je javno poručio da je u četvrtak veče maltretiran od strane Interventne jedinice u naselju "Braća Jerković" i da je jedini razlog za to bio taj što je vozio Audi A8.

Saopštenje MUP-a prenosimo u celosti:

- Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da je Vidak Bratić u skladu sa zakonom, doveden u prostorije Policijske uprave za grad Beograd jer je prilikom redovne rutinske kontrole saobraćaja na Zvezdari vređao policijske službenike, a vozilo mu je oduzeto zbog sumnje u verodostojnost broja šasije sa pripadajućim tablicama.

- Policija je o događaju obavestila nadležno tužilaštvo, koje se izjasnilo da se protiv Bratića, u skladu sa Zakonom o prekršajima, podnese prekršajna prijava za nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje.

- Naime, policija je u Ulici Mate Miloševića zaustavila „audi A8“ kojim je upravljao Bratić, a nakon što su mu u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima, policijski službenici zatražili dokumenta, on je počeo da ih vređa i omalovažava, nazivajući ih pogrdnim imenima.

- Takođe, Bratić je policijskim službenicima pretio da će preko svojih advokata i veza uticati da izgube posao. Zbog sumnje u verodostojnost broja šasije sa pripadajućim tablicama, auto kojim je upravljao je odvezen do službenog parkinga Policijske uprave za grad Beograd radi daljih provera.

- Policijski službenici Interventne jednice 92 su Bratića, koji je i nakon upozorenja nastavio sa pretnjama i uvredama, doveli u službene prostorije gde je saslušan, i nakon što mu je izdata potvrda o privremeno oduzetim predmetima, pušten je - stoji u saopštenju.

Video: Opet oduzeto vozilo vlasniku zlatnog Poršea Nikoli Keljanoviću

8Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ziva istina

    10. decembar 2021 | 18:03

    Svaka interventna izigrava mafiju,vrlo neljubazni i svi upleteni u kriminal a kriju se iza znacke

  • Dragan

    10. decembar 2021 | 19:38

    Od kada to intervetna jedinca proverava broj sasije vozila? Od kada je to u njenoj nadleznosti????

  • Soko

    10. decembar 2021 | 18:03

    Verujem Bratiću , imao sam priliku da se uverim da u Beogradskoj policiji rade policijske siledžije.Ne poznajem Beograd i zalutao sam.Došao sam do deonice gde nisam dalje mogao.Izašao sam iz auta a supruga je i dalje sedela u kolima.Video sam policajca i naprosto mi je laknulo jer sam očekivao da će mi on najbolje pomoći.Kad sam mu prišao i rekao , izvinite kako mogu doći do hotela Slavija.Uzeo je pušku iz kućice i proderao se ,,marš natrag,brže da te ne vidim''. Bio sam zgrožen a moja supruga je doživela stres.I sad posle dužeg vremena kad pomislim na taj događaj osećam se veoma neprijatno.Video je da su tablice NS da nisam stranac ili špijun zbog mog samog nastupa koji je bio krajnje molećiiv i kulturan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA