Ibra stao uz rame Ronaldu i Mesiju, Šveđanin došao do jubilarnog pogotka u ligama "petice"

Samo Bundesliga "fali" Ibri da kompletira nastupe u svim najjačim ligama Evrope

  • 0
Zlatan Ibrahimović Foto: Marko Jovanović

Malo je fudbalera u Evropi kakav je Zlatan Ibrahimović. Reprezentativac Švedske juče je uspeo da donese bod Milanu protiv Udinezea, a taj pogodak bio mu je jubilarni u pet najboljih evropskih liga.

Naime, u ovom veku su samo još dva fudbalera uspela da stignu do 300 pogodaka u ligama Petice. To su Kristijano Ronaldo koji je postigao 483 gola i Lionel Mesi koji trenutno ima osam manje. I dok se dva velikana bore za samo čelo, Šveđanin gleda da očuva treću poziciju.

Ibrahimoviću je ovo bio 153. gol u italijanskoj Seriji A, 113 pogodaka je postigao u dresu PSŽ-a, 17 golova je dao dok je igrao za Junajted u Premijer ligi, a jedan manje u Barseloni. Od liga Petice, nije igrao jedino u Bundesligi.

Igrač Milana je trenutno na sedam postignutih golova ove sezone u Seriji A i nalazi se na desetom mestu ove liste. Vodeći je Dušan Vlahović koji ima čak osam pogodaka više od Šveđanina.

Video: Ibrina garaža vredna više od 8,5 miliona evra: Jedna marka automobila mu je miljenica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA