≫ 

Hrvatska liga je najuzbudljivija u Evropi, četiri kluba se bore za titulu šampiona!

Osijek 39, Rijeka 37, Dinamo 34 (2 meča manje), Hajduk 34 (meč manje) - trenutni poredak na tabeli HNL-a

  • 6
Komnen Andrić Foto: MN Press

Elitna fudbalska liga u Hrvatskoj "preti" da bude najuzbudljivija ove sezone u Evropi gde, svedoci smo, u više šampionata imamo krajnje neizvesne trke za trofeje udvoje i utroje. U Hrvatskoj će se, kako stvari stoje, za titulu prvaka države boriti četiri kluba.

Vikend za nama doneo je nova uzbuđenja, dva kiksa vodećih timova, a u nedelju glatku pobedu šampiona Dinama nad Slaven Belupom - 3:0.

Strelac prvog gola za "Modre" bio je srpski internacionalac Komnen Andrić, dva je dao sjajni Mislav Oršić, pa je tako zagrebački tim povratio treće mesto od Hajduka i uz dva meča manje zaostaje za Osijekom i Rijekom.

Lider Osijek, koji vodi nekadašnji trener Dinama Bjelica, savladao je Šibenik 3:1, dok su dan ranije i Rijeka i Hajduk ukočili u trci za prvim mestom. Riječani su poraženi na svom terenu od Gorice (2:1), a Splićani su remizirali u najuzbudljivijoj utakmici kola, protiv Lokomotive u gostima - 3:3.

Situacija na tabeli je sledeća: Osijek 39, Rijeka 37, Dinamo 34 (2 meča manje), Hajduk 34 (meč manje).

Jasno je, bitka za titulu šampiona Hrvatske nikad nije bila neizvesnija, nikad ni tri kluba nisu bila "u igri"  za trofej, a ove sezone ih je četiri.

Naredno kolo donosi još jedan važan međusobni meč kandidata za titulu, Hajduk će u Splitu dočekati lidera Osijek i pokušati da se još više uspenje na tabeli.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sumadinac

    12. decembar 2021 | 19:20

    Jedno je sigurno kod njih prvi ce biti tudjmanovci ali kod nas nikako.Samo moji crveno beliSrbi.Zvezda Srbija nikad yu🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏👍

  • Realista

    12. decembar 2021 | 19:58

    Pa valjda je Italijanska napetija, imate 5 ekipa u 8 bodova a to se istopi za tren.

  • Kimi

    13. decembar 2021 | 00:27

    Nameštena su prvenstva u HNL 10 godina unapred. Ovo je samo maska

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA