≫ 

Zvezda konačno rešila "gorući problem", uplatila kompletan dug Fiorentini

Crveno-beli su stavili tačku na spor koji su imali sa italijanskim klubom

  • 20
Mitar Mrkela, Svetozar Mijailović, Zvezdan Terzić Foto: Marko Jovanović

Fudbalski klub Crvena zvezda isplatio je dug koji je imao prema Fiorentini u iznosu od 596,797.95 evra, saznaje Telegraf. Ceo iznos je uplaćen na račun firentinskog kluba.

Srpski šampion je na osnovu presude iz 26. januara ove godine, u potpisu FIFA sudije Johana van Galena, bio dužan da se povinuje, sebe radi u što kraćem roku, upravo zbog rastućih penala, a sve zbog slučaja koji se retko dešava na relaciji dva kluba prilikom transfera igrača.

Podsećamo, u neobičnom slučaju pred arbitražom FIFA, dogodilo se to da klub koji je kupio igrača tuži klub od koga ga je kupio, u pitanju je bio transfer Alekse Terzića realizovan 27. maja 2019. godine.

Zvezda je tražila od Fiorentine da novac ne uplaćuje na klupski račun, nego na račun jedne nemačke banke, što može ali ne mora da bude sumnjivo jer takvi slučajevi nisu retkost. Klub iz Firence prvu ratu je isplatio po dogovoru, ali je pri isplati druge (10. marta 2020) greškom nekog iz kluba ili softvera novac otišao na račun Zvezde.

Iz beogradskog kluba su reagovali, pa je dogovoreno da Fiorentina uplati isti iznos (596,767.95 evra) i na račun nemačke banke, što je 8. maja 2020. i urađeno. Šest dana kasnije potpisan je i ugovor po kome Zvezda treba da uplati (vrati) Fiorentini tu sumu do 30. septembra 2020. uz šest odsto kamate i penale od 20 odsto ukoliko do uplate ne dođe.

Kako uplate nije bilo, klub iz Firence ih je je po praksi upozorenja u takvim situacijama 8. oktobra 2020. "podsetio" i naglasio da su penali 120 hiljada evra. Kako nije bilo reakcije iz Beograda, 12. novembra Fiorentina je tužila Crvenu zvezdu FIFA.

Međutim, klubovi su sada pronašli zajednički jezik i rešili spor sa klubom iz Firence u prijateljskom dogovoru, gde su izbegnuti i penali.

Očito da je usled evropskih uspeha Zvezde "legao" i bonus od UEFA pa je solidan deo tog novca iskorišćen da se sanira dug prema italijanskom klubu.

Video: Stanković protiv Radnika 100. put na klupi Zvezde: Pobede su penicilin za sve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremac

    12. decembar 2021 | 21:14

    Primio uplatu na svoj racun a sa zvezdinog vratio ..... Terza +500 , zvezda -500 , saldo 0

  • Somi

    12. decembar 2021 | 20:45

    Zvezdan Tvorzic😂😂😂

  • milentije

    12. decembar 2021 | 21:51

    Prodali igrača i...doplaćuju.Zemljo,otvori se!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA