≫ 

Skandal na žrebu za LŠ: Junajtedu zamenili kuglicu i "pomogli" da se spoje Mesi i Ronaldo

Kako je ovo uopšte moglo da se dogodi?

  • 1
Liga šampiona, žreb Printskrin: UEFA.com

Obavljen je i žreb za osminu finala Lige šampiona, koji je osim nekoliko sjajnih duela, između ostalog i novog duela Kristijana Ronalda i Lea Mesija, obeležio i niz kontroverzi i propusta koji bi mogli ozbiljno da uzdrmaju evropski i svetski fudbal.

Pre svega, dobro bi bilo da podsetimo na tri jednostavna pravila koja je svako trebalo da zna pre nego što se i prionulo izvlačenju. Prvo, 16 ekipa je podeljeno u dve grupe, na nosioce i nenosioce, odnosno na prvoplasirane i drugoplasirane ekipe svojih grupa. Nosioci nisu mogli da igraju jedni protiv drugih, kao ni nenosioci.

Drugo, ekipe iz iste zemlje nisu mogle da igraju u osmini finala i treće pravilo je glasilo - ekipe iz istih grupa ne mogu da igraju u ovoj fazi takmičenja.

Ipak, sve se to pomešalo malo tokom žreba.

Haos je nastao kada je prvi put napravljena greška, izvučena je ekipa Viljareala i umesto loptice sa imenom ekipe Liverpula, Džordž Hasenštat je u "činiju" ubacio lopticu Mančester junajteda, koja je i izvučena, što nikako nije smelo da se desi, pošto su se oni i Viljareal takmičili u istoj grupi.

Andrej Aršavin, osoba koja je izvlačila kuglice, nasmejao se, izvukao je novu kuglicu i to je bio Mančester Siti. Problemi nisu tu stali.

Naredna izvučena ekipa je bila Atletiko Madrid, tim koji se takmičio u istoj grupi kao i Liverpul, ali tada je usledila nova greška.

Naime, tada je prezenter žreba rekao da oni ne mogu da igraju protiv Liverpula, što je i tačno, ali je dodao da ne mogu ni protiv Mančester junajteda, pa Džordž Hasenštat nije ubacio kuglicu s imenom ekipe iz Mančestera, dok je to uradio sa Liverpulom, što znači da su postojale šanse da se izvuče još jedan nepostojeći par, pa da se nastavi agonija.

Kada se sve uzme u obzir, može se slobodno reći da je ovo najneregularnije žrebanje u istoriji, pa se ostavlja pitanje - Da li će Mančester junajted uložiti žalbu, s obzirom na to da su "izvukli" najtežeg mogućeg rivala?

Video: Stanković protiv Radnika 100. put na klupi Zvezde: Pobede su penicilin za sve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA