Sparta "podeljena" posle Partizana: "Primaju jako malo golova, dominiraju u prvenstvu"

Pojedini članovi praškog kluba nisu bili najzadovoljniji kada videli da su upareni sa crno-belima

  • 0
Ladislav Krejči, FK Sparta Prag Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Fudbaleri Partizana saznali su da će se za plasman u osminu finala Lige konferencija boriti protiv češke Sparte na današnjem žrebu za nokaut fazu ovog takmičenja. Može se reći da su crno-beli sasvim solidno prošli, uzimajući u obzir sva imena koja su se iz Lige Evrope “preselila“ u ovo takmičenje.

Iz češkog tabora ističu da jako poštuju Partizan, uzimajući u obzir da je tim Aleksandra Stanojevića trenutno prvoplasirani u Linglong Superligi Srbije. Sve to poziva na oprez pred dvoboje sa Beograđanima, prema mišljenju trenera, Pavela Vrbe.

- Partizan se svake godine bori za titulu u domaćem takmičenju i trenutno je prvi u šampionatu Srbije sa odličnim bilansom. Generalno, primaju veoma malo golova, ali su zaista dobri i u ofanzivi. Reč je o ekipi sastavljenoj uglavnom od domaćih igrača. Poštujemo snagu protivnika, ali želimo da prođemo u narednu fazu takmičenja – istakao je Vrba.

Ni legendarni Tomaš Rosicki, koji sada obavlja ulogu sportskog direktora praškog kluba nije mogao da kaže ništa loše o Partizanu, naprotiv, ceni i poštuje crno-bele i smatra da će biti težak rival.

- Veoma je zanimljiv žreb. Dobili smo prestižan srpski klub sa bogatom istorijom. Imaju sjajnu sezonu u domaćoj ligi, osvojili su bodova, dominantni su. Ne čeka nas ništa lako. Smatram da su nam šanse izjednačene. Prvi duel igramo kod kuće, ali ne vidim to kao hendikep. Najviše od svega, voleo bih da navijači budu tu da nas podrže. To može da bude element koji će napraviti razliku – dodao je Rosicki.

FK Partizan - FK  Novi Pazar Foto: MN Press

Fudbaler veznog reda Sparte, Ladislav Krejči i jedan od njihovih najboljih igrača bio je zadovoljan što je praški klub na žrebu dobio Partizan. Setiće se crno-beli da je subotički Spartak pre koju godinu uspeo da ih izbaci u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

- Veoma mi je drago što nismo izvukli Bode Glimt. Poželeo sam Partizan navijačima. Želim da doživim atmosferu. Nadam se da će se situacija u vezi sa virusom korona popraviti i da će biti moguće da imamo pun stadion u Srbiji i u Pragu. U domaćoj ligi su neprikosnoveni, ali su se nekoliko puta sapleli u Ligi konferencije. Zanima me kako će izgledati – istakao je Krejči.

Za kraj, komentar je dao i čuvar mreže Sparte, čovek kojeg Partizanovi fudbaleri konačno moraju da savladaju kako bi se plasirali u sledeću fazu Lige konferencija. Dominik Holec nije bio baš zadovoljan.

- Nismo baš imali najbolji žreb. Interesantan je protivnik, voljan da se nadigrava, ali verujem da možemo da se nosimo sa njim. Bilo je i lakših protivnika, ali je pred nama zanimljiv izazov. Biće to izbalansiran i zabavan dvomeč. Ukoliko mere budu dozvolile, verovatno nas očekuju dosta intenzivne utakmice sa stanovišta navijača. Atmosfera i okruženje će tamo verovatno biti veoma divlji, sa ove tačke gledišta imamo čemu da se radujemo. Učinićemo sve što možemo da ih prebrodimo – zaključio je Holec.

Video: Stanojević izgoreo od besa na Grobare: Sramota! Ne zaslužujemo titulu i ne znam da li ostajem trener

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA