≫ 

Radnik šokirao Zvezdu: Crveno-beli napadali, imali 2 penala, pa kiksnuli u 83. minutu

Srpski šampion nije pobedio na jubileju Dejana Stankovića koji je sedeo 100. put na klupi

FK Crvena zvezda - FK Radnik Foto: MN Press

Radnik je ponovo koban za Crvenu zvezdu! Nakon što su krajem oktobra pobedili crveno-bele kod kuće (2:1), tim iz Surdulice je šokirao srpskog šampiona i na Marakani i uzeo je bod golom u 83. minutu - 1:1 (1:0)!

Strelac velikog gola za Surduličane bio je rezervista Bogdan Stamenković koji se odlično snašao u kaznenom prostoru uspavanih crveno-belih i glavom matirao Milana Borjana. Gol za Zvezdu prethodno je iz penala postigao Aleksandar Katai u 35. minutu, da bi isti igrač u 42. zatim bio neprecizan sa bele tačke.

Sama činjenica da je Dejan Stanković izveo najjači mogući sastav (bez povređenog Seku Sanoga), jasno govori koliko je srpski šampion silno želeo da se osveti Surduličanima za jedini poraz koji su doživeli u šampionatu. Takođe, i sam Stanković je verovatno želeo da njegov 100. meč na klupi Zvezde ostane upamćen po trijumfu.

A na tih 100 mečeva u svim takmičenjima, Stanković je zabeležio 76 pobeda, 17 remija i samo sedam poraza. Taj jedan od Radnika krajem oktobra (2:1), kao i Hofenhajma, Kairata, Šerifa, Midtjilanda, TSC-a i Partizana u Kupu.

Aleksandar Katai je definitivno bio igrač koji je obeležio prvo poluvreme. Osim što je dao jedini gol iz penala, zatim i promašio drugi, Zvezdina "desetka" je imala dve gol-šanse u 3. i 6. minutu. Prvi put mu je Ranđelović odbranio zicer, drugi put je sa pet metara glavom "tukao" preko gola.

Samo minut kasnije Borjan je sa glave skinuo loptu jednom igraču Radnika i tako spasio siguran gol za goste, ali se tom prilikom i povredio. Doduše, brzo mu je ukazana pomoć i golamn Zvezde je u 11. i 16. minutu ponovo bio na visini zadatka. To se posebno odnosi u ovom drugom slučaju, kada je vrhovima prstiju izbacio u korner.

Period inicijative gostujućeg tima prekinuo je Ivanić koji je u 26. minutu takođe imao zicer - ali je šutirao tik pored gola. Najavio je Zvezdin vezista dramu koja je višena u poslednjih 15-ak minuta prvog dela, u kom smo videli ta dva VAR penala.

Najpre je golman Radnika Ranđelović napravio grešku i bespotrebno je pokupio Erakovića kom je lopta bežala. Sudija Đorđe Maksimović je odmahnuo rukom, bunili su se igrači domaćeg tima, da bi zatim usledio signal iz VAR. Maksimović je otrčao do ekrana, pogledao situaciju i pokazao na belu tačku. Katai je uzeo zalet i pogodio mrežu Ranđelovića koji je, doduše, bio na lopti.

Samo tri minuta kasnije, Ben je ostao krvav na travi. Bio je u skoku sa defanzivcem Jokićem koji ga je nespretno udario laktom. Maksimović je ponovo otrčao do ekrana i još jednom je pokazao na penal. S tim što je Katai u ovom slučaju šutirao preko gola.

Šutevima Kange i Bena iz slobodnjaka, Zvezda je otvorila drugo poluvreme! Videla se želja srpskog šampiona da što pre dođe do tog drugog gola i uvede meč u mirniju završnicu, ali je falio taj završni pas i prilika za pogodak.

Prepoznao je Stanaković da je timu potrebna "sveža krv", te je u 57. minutu na teren ubacio Marka Lazetića i Filipa Falka umesto Pavkova i Bena, dok je Degenek na levom boku zamenio umornog Rodića.

Imala je Zvezda inicijativu, u to nema sumnje, dok je najbolju šansu u 69. propustio Ivanić. Odbila se lopta do veziste koji je tukao sa distance, ali je neko zakačio tu loptu i promenio pravac. Na kraju, samo korner posle kog je usledila polukontra Radnika i šut Janjića pored stative.

I kada se činilo da je kraj, da će Zvezda polako privesti utakmicu kraju, usledila je kontra Surduličana koji su u tom 83. minutu bili precizni za veliki bod.

Zvezdaje propustila priliku da se izjednači sa Partizanom na vrhu tabele - s tim što crno-beli svoj meč protiv Metalca u Gornjem Milanovcu igraju u sredu od 15 časova. Zatim im je ostao i duel sa Kolubarom u Humskoj, a što se tiče Zvezde ona će jesen završiti u četvrtak protiv TSC-a u Bačkoj Topoli.

FK CRVENA ZVEZDA - FK RADNIK 1:1 (1:0)

(Katai 35 - Stamneković 83)

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Eraković, Dragović, Rodić (Dragović 57), Srnić, Kanga (Nikolić 73), Ivanić, Ben (Falko 57), Katai (Krstičić 73), Pavkov (Lazetić 57).

Radnik: Ranđelović, Nedeljković, (Stamenković 73) Radmanovac, Oreščanin, Jokić, Medić (Biber 60), Subotić (Bjedov 60), Bogdanovski, Janjić (Petrović 73), Spasić, Milovanović (Lukić 60).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludiji

    13. decembar 2021 | 20:06

    Stankovicu ovo je tvoj kiks. Do 73 minuta si izbacio 5 igraca ubacio 4 koja nemaju formu godinu dana. Potcenjujes protivnika kojeg nisi dobio izmisljas neke filozofije a zaostajes 3 boda. Svaka cast na Evropi al nemas toliki kredit da se ovako kockas za titulu. Katastrofa.

  • Rm

    13. decembar 2021 | 20:09

    Tri penala hocu ja necu jedan necu dva

  • PARTIBREJKER

    13. decembar 2021 | 20:47

    Stankovicu jesi legenda ali vreme je da ides. Hvala na svemu ali ko ne moze da pobedi Surdulicu ne moze biti trener Zvezde. Prijatno i dovidjenja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA