Korona ponovo "prodrla" u Premijer ligu: Posle Totenhema problemi u Junajtedu i Brajtonu

Moguće je odlaganje pojedinih utakmica u narednim kolima

  • 1
FK Čelsi - FK Mančester junajted Foto: Tanjug/AP

Prethodnog vikenda smo posle dužeg vremena u Premijer ligi imali priliku da vidimo odložen meč zbog previše zaraženih fudbalera koronavirusom. Iako je velika većina igrača primila dve doze vakcine, očigledno je da novi sojevi pronalaze način da naprave haos u najjačem fudbalskom takmičenju.

To su na koži osetili fudbaleri Totenhema, koji nisu imali dovoljno igrača na raspolaganju za meč protiv Vitesea u Ligi konferencija, a potom je Premijer liga odlučila da odloži i njihov susret sa Brajtonom.

A upravo je klub sa juga Engleske sledeći koji se požalio na pozitivne slučajeve u svom timu. Ekipa Grejema Potera ima tri, a potencijalno i četiri zaražena u timu, pošto se čekaju preostali rezultati.

- Imamo kombinaciju povreda i korone. Tri ili četiri igrača imaju kovid, čekamo samo da potvrdimo tačan broj. Nismo razgovarali o odlaganju meča sa Vulvsima, pokušavamo da igramo bez igrača koji imaju kovid. Zdravlje je najvažnije, nadamo se da se virus neće dalje proširiti – rekao je Poter na konferenciji za medije pred predstojeći meč.

I Mančester junajted je upao u isti problem, pa je odlučio da na 24 časa obustavi rad u trening kompleksu, kako bi se minimizirao rizik od daljeg širenja zaraze. Oni koji su dobili pozitivne testove trenutno se nalaze u izolaciji, ali Đavoli nisu želeli da potvrde koliko je igrača odsutno.

Klub ističe u svom saopštenju da razgovara sa Premijer ligom oko eventualnog odlaganja meča sa Brentfordom, koji je po rasporedu sutra od 20.45 časova.

Video: Igra fudbal sa cuclom u ustima, a kažu da je najbolji: Naslednik Mesija raste u Argentini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    13. decembar 2021 | 17:13

    Pre će biti zbog srčanih problema od "medicinskog tretmana"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA