≫ 

Roke Santa Kruz u 40. godini dao gol i uzeo trofej, nesvakidašnje isključenje golmana pre meča

Nekadašnji golgeter Bajerna i dalje je aktivan

  • 0
sero portenjo Foto: twitter/ManuHeredia21

Finale paragvajskog Superkupa odigrano u Asunsionu na stadionu "Defensores Del Čako", pripalo je ekipi Olimpije koja je potukla Sero Portenjo 3:1 uz jedan krajnje neobičan momenat koji se desio neposredno pre starta utakmcice.

Naime, glavni sudija meča je isključio golmana ekipe Sero Portenjo, Brazilca Žana Paula Fernandesa Filja, jer je ovaj gestikulacijama odgovarao na provokacije navijača protivnika. Taj njegov ispad "uhvatila" je VAR kamera, pomoćnici su obavestili glavnog sudiju, a ovaj bez razmišljanja isključio golmana tima iz Obrera, predgrađa Asunsiona.

Zbog ovog događaja početak utakmice je kasnio, narasle su tenzije, a sa tribina su letili razni predmeti, što je i očekivano obzirom na južnoameričku uzavrelu strast prema fudbalskoj igri.

Sero Portenjo je utakmicu počeo sa 11 igrača jer im je dozvoljeno da u igru ubace drugog golmana pošto je do isključenja došlo pre početka utakmice.

Taj momenat bio je najava još loših stvari po Sero Poretnjo, pošto je Olimpija bila ubedljiva, slavila je 3:1, a prvi gol na meču delo je nekadašnjeg ponajboljeg paragvajskog reprezentativnog aduta, nekadašnje uzdanice Bajerna i brojnih drugih klubova - Rokea Santa Kruza.

Iskusni Paragvajac i u 40. godini "rešeta", odigrao je sjajno i doneo Olimpiji veliku pobedu i trofej.

Posle meča, osim pobednika, u centru pažnje bio je iskjlučeni golman Fernades Filjo, koji je kazao da je prestrogo sankcionisan.

- Napravio sam gest koji je normalan u Brazilu. Kada sam krenuo da ostavim flašicu sa vodom pored gola počeli su da me gađaju raznim predmetima - rekao je Brazilac.

- U Brazilu neki igrači proslavljaju golove tako što pokazuju znak koji sam pokazao. Ne znam šta je sudija mislio. Teško je sve prihvatiti. Bio je to nesporazum - dodao je.

Da stvar bude gora za Sero, tokom utakmice su ostali i bez rezervnog golmana zbog povrede kolena.

Video: Nekadašnje Zvezdino dete samo protiv svih: Simultanka Mijailovića za ubedljivih 3:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA