Prokletstvo kapitenske trake: Obamejang "smenjen" sa dužnosti, neće igrati protiv Čekićara

Zbog kršenja disciplinskog pravilnika, jedan od najboljih igrača Tobdžija neće nastupiti protiv Vest Hema

  • 0
Pjer-Emerik Obamejang Foto: Tanjug / AP

Taman je Arsenal pobedom protiv Sauthemptona (3:0) uspeo da se vrati na pravi kolosek i nastavi da se bori za mesto u Ligi šampiona, ali u ovom londonskom klubu očigledno ne može da bude mirno. Pred jako važan susret sa Vest Hemom na "Emirejtsu" sa ovog stadiona stižu vesti da Tobdžije neće računati na ponajboljeg igrača u svojim redovima.

Sve bi bilo okej da je u pitanju povreda, ali ovde o tome nije reč. Zapravo, Pjer-Emerik Obamejang je prekršio disciplinski pravilnik Arsenala i doveo sebe u nepovoljan položaj. Sve je otišlo toliko daleko da je Arsenal na zvaničnoj stranici objavio kako mu je oduzeta kapitenska traka uz pomalo "preteću" poruku.

- Očekujemo da se svi naši igrači, a naročito naš kapiten, ponašaju i rade u skladu sa pravilima i standardima koje smo svi postavili i sa njima se složili. Fokusirani smo na sutrašnji meč - piše u saopštenju.

Očigledno je da je Obamejang nešto gadno zgrešio, pa ne bi bilo čudno da ga vidimo kako napušta Arsenal u zimskom prelaznom roku. Već neko vreme priča se o nezadovoljstvu obe strane, a sve je kulminiralo oduzimanjem kapitenske trake. Koliko će Tobdžije sutra moći protiv moćnih Čekićara, ostaje da se vidi.

Deluje da je kapitenska traka u Arsenalu u neku ruku "ukleta", pošto u poslednjih desetak godina niko nije mogao sa mirom da je nosi na duži period.

Video: Incident na utakmici Čelsija i Juventusa: Fudbalerka srušila navijača koji je uleteo na teren

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA