≫ 

Bajern "petardom" overio jesenju titulu u Bundesligi

Bavarci bez milosti na gostovanju u Štutgartu

  • 0
Štutgart - Bajern Foto: Tanjug/AP

Najbolji nemački klub "petardom" je obezbedio još jednu jesenju titulu u Bundesligi. Iako desetkovani, Bavarci su demolirali kao gosti Štutgart sa 5:0 uz het-trik Serža Gnabrija i dva gola fantastičnog Roberta Levandovskog.

Držale su se "Švabe" nekih pola sata, a onda je povreda Komana uslovila ulazak u igru Sanea i domaćinu nije bilo spasa. Na brzinu su Bavarci demolirali odbranu Štutgarta, a pre odlaska na pauzu Gnabri je prvim golom doneo prednost Bajernu u 40. minutu.

Samo što je krenulo drugo poluvreme, isti igrač je u 53. povisio na 2:0, da bi Levandovski sa dva brza pogotka u 69. i 72. doneo nedostižnih 4:0. Igru mačke i miša trećim pogotkom na meču potvrdio je Gnabri i to posle greške golmana Mulera u 74. minutu.

Kolo pre kraja i odlaska na tradicinalnu dvonedeljnu pauzu, Bajern je pobegao na devet bodova prenosti u odnosu na drugoplasiranu Borusiju iz Dortmunda, a tačku na još jednu sjajnu jesen staviće u petak utakmicom sa Volfzburgom od 20.30 časova u Minhenu.

U preostalim mečevima 16. kola koji su odigrani u utorak, Majnc je ka0 domaćin demolirao Hertu sa 4:0, dok je Keln kao gost naneo četvrti vezani poraz Volfzburgu i to nakon što je dva puta stigao po gol prednosti - 3:2.

Arminija je stigla do druge pobede u sezoni protiv Bohuma. Bilo je 2:0 uz golove Okugave i Patrka Vimera.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA