Fanovi na stadionu bez propusnica i maski? Evo kako je engleski klub "pobedio" kovid protokole

Karlajl Junajted je uradio nešto čega bi se malo ko setio

  • 0
FK Karlajl Junajted Printskrin: Youtube / Footy Adventures

Engleska kultura je znatno drugačija od mnogih drugih, u njihovoj srži je fudbal i malo šta se može porediti s tim, ma koliko taj fudbal bio nižerazredni. Takav slučaj dolazi i od Karlajl Junajteda, ekipe koja igra u četvrtom rangu takmičenja. Naime, oni su smanjili kapacitet svog stadiona na 9.999 mesta kako bi navijači mogli da uđu na isti bez kovid propusnica i negativnih testova na virus.

Ovaj fudbalski klub redukovanjem mesta na stadionu je omogućio svojim pristalicama mirnije posmatranje mečeva, pošto je Vlada ove zemlje nedavno usvojila zakon po kom za svako okupljanje od 10.000 ili više ljudi svako prisutan mora da ima kovid propusnicu ili negativan test na koronu rađen u prethodnih 48 sati.

Stadion Karlajla inače prima 17.949 gledala, ali iako klub retko kad pređe cifru od 8.000, oni su odigrali ovaj veoma siguran potez i skoro upola su smanjili svoj kapacitet.

Izuzev svega gorepomenutog, navijači takođe na stadionu neće morati da nose maske, dok će u prostorijama kluba ipak morati da ih nose, te neće moći bez njih da se kreću i oni koji to ne budu radili biće najstrože kažnjeni.

Mora se priznati, iako klub nije preterano poznat, uradili su jedan "gospodski" potez dostojan najvećih fudbalskih velikana.

Video: Svaka čast svima 2: Ko je odgovoran za skandal na žrebu za LŠ i da li biste zvali Kantea na slavu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA