Srbija danas čeka žreb za LN: Koga biste voleli da vidite u grupi sa Orlovima?

Naša selekcija se nalazi u trećem šeširu

  • 4
FK fudbalska reprezentacija Srbija Portugalija Foto: MN Press

Dok čeka žreb grupa za Svetsko prvenstvo u Kataru, koji će se održati u aprilu naredne godine, fudbalsku reprezentaciju Srbije očekuje onaj za Ligu nacija koji će biti održan danas od 18 sati u Nionu!

Orlovi će biti smešteni u treći šešir B divizije, a pored nas tu su još Izrael, Rumunija i Republika Irska koji ne mogu da budu potencijalni rivali izabranicima Dragana Stojkovića Piksija. Srbija bi na ovom žrebu mogla da ide u "SFRJ grupu" s obzirm na to da su u prvom šeširu Bosna i Hercegovina, a u četvrtom Slovenija i Crna Gora.

Pored BiH, u prvom šeširu su još Ukrajina, Ševdska i Island. Drugi čine Finska, Norveška, Škotska i Rusija, a u četvrtom su, pored Crnogoraca i Slovenaca tu još Albanija i Jermenija.

Kao i u prethodnom ciklusu, ovaj treći Lige nacija predstavlja rezervni put do EP 2024. u Nemačkoj. Pobednici grupa u sve četiri divizije plasiraće se u baraž za EP, pod uslovom da tokom 2023. kroz kvalifikacije ne izbore mesto među 20 najboljih timova. LN će dati četiri učesnika završnog turnira, po istom sistemu kao prošli put. Reprezentacije sa boljim učinkom biće domaćini u polufinalu baraža, dok će mesto finalnog meča biti određeno žrebom.

Prvoplasirane selekcije iz svih grupa izboriće mesto u kvalitetnijoj diviziji u narednom ciklusu, dok će se poslednjeplasirane preseliti u niži rang. Četiri utakmice će se igrati u junu, dok se takmičenje završava u septembru. Baraž je zakazan za mart 2024. kada se završe kvalifikacije za EP.

U nastavku možete učestvovati u anketi koga biste voleli da vidite u grupi sa Srbijom:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Citalac

    16. decembar 2021 | 09:54

    Nemacku Englesku Brazil Argentinu

  • Prazan sendvic

    16. decembar 2021 | 10:54

    Brazil, Bolivija, finale sa Urugvajem. Za treće mesto sa USA. Da mogu da gledam na RTS-u od 20h,davno nisam.

  • Cv

    16. decembar 2021 | 09:56

    Liga nacija je totalna glupost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA