Šćekić i Menig pozivaju navijače Partizana na proslavu jesenje titule

Ulaz protiv Kolubare će biti slobodan

  • 5
FK Partizan - FK Metalac Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana postali su jesenji prvaci prvi put od 2014. godine. Pred poslednji meč jesenjeg dele šampionata imaju pet poena prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, pa će kapije stadiona u Humskoj biti širom otvorene za navijače.

Na teškom terenu, koji je dva dana bio prekriven snegom, crno-beli su uspeli relativno lako da upišu pobedu u Gornjem Milanovcu. Dva puta mrežu Metalca pogađao je Kvinsi Menig, dok je Aleksandar Šćekić bio strelac jednog gola.

Crnogorski reprezentativac kaže da je pred utakmicu bilo mnogo nepoznanica, a najveća je bila stanje u kom će se teren nalaziti.

- U početku nismo znali da li će se utakmica igrati ili ne, a onda se postavljalo pitanje u kakvom stanju će biti teren. Zahvalni smo ljudima iz Metalca što su sve učinili da se utakmica odigra u optimalnim uslovima za ovaj deo sezone. Što se tiče same utakmice i gola, Metalac je promenio trenera, do sada nismo igrali protiv njegovih ekipa, ali smo znali da je Metalac uvek nezgodan. Uostalom, kako god okrenuli, protiv nas je svaka ekipa nezgodna. Kvinsi je otvorio lepo utakmicu, a potom sam i ja, posle akcije sa Marko Živkovićem, poentirao i već postavio bazu da možemo mirno da privodimo utakmicu kraju - komentar je Šćekića o samom meču.

Nije propustio visoki zadnji vezni da pozove navijače na stadion protiv Kolubare, u oproštajnom meču crno-belih od svoje publike u 2021. godini.

- Ostala je još jedna utakmica do kraja polusezone koju želimo da krunišemo još jednom pobedom i time sa razlikom od barem plus 5 potvrdimo titulu jesenjeg prvaka. Partizan je mnogo uradio ove godine, igramo dobar fudbal, ušli smo u dalji tok evropskog takmičenja i jesenji smo prvaci i konkurenti za titulu. Ima mnogo da se igra, ali se nadamo svi da će Grobari prepoznati ovaj momenat i sa punih tribina nas gurati ka tituli - apelovao je Šćekić na navijače.

Sjajan u meču protiv Metalca bio je Kvinsi Menig. Holanđanin je bio dvostruki strelac, a još jedan šut završio je na stativi nakon odbrane golmana Savića. Đak Ajaksove škole fudbala kaže da polako shvata u kakvom se okruženju nalazi. I on je takođe pozvao sve navijače Partizana da dođu na stadion i pruže podršku timu Aleksandra Stanojevića.

- Presrećan sam i ponosan što je ovaj tim pobedio i uzeo nova tri boda. Zaista, iskreno kažem da što sam duže ovde, shvatam koliko je važan kolektiv, koji je ispred pojedinca, a svaki moj gol je plod timskog rada. Ostaje nam da se fokusiramo na ovu poslednju utakmicu u sezoni u kojoj je važno da uzmemo nova tri boda i sa pet bodova prednosti odemo na zasluženu pauzu. Ulaz će biti slobodan za sve, igra se u 12:55 i to je prava prilika da se napuni stadion i podrži ovaj tim. Biti jesenji prvak posle sedam godina nije mala stvar, a uz to sedmi put u istoriji igrati proleće u Evropi - izjavio je Menig za klupski sajt.

Video: Menig pocepao mrežu Milanovčana, trener Partizana u transu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JSD

    16. decembar 2021 | 12:48

    Ne mogu, moram da vodim računa o flori i fauni.

  • Grobari

    16. decembar 2021 | 13:25

    VAZNA UTAKMICA ZA VALJAK PARNI!!!

  • Цоа

    16. decembar 2021 | 13:40

    Титулааааа, титулаааа, славиће се титулаааааа, ПАРТИЗАН је шампион, пева цела Србијаааа! 🏁🇷🇸🏁🇷🇸🏁🇷🇸🏁🇷🇸🏁🇷🇸🏁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA