≫ 

Spektakl u Bačkoj Topoli: Zvezda dva puta gubila, pa "okrenula" u režiji Pavkova!

Pet golova i nova spasilačka misija Milana Pavkova

Milan Pavkov Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde odlaze na zimsku pauzu u pobedničkom maniru posle spektakularne, uzbudljive i efikasne utakmice u Bačkoj Topoli protiv TSC-a kojeg su savladali nakon preokreta 3:2 (2:2)! Dvostruki strelac bio je Milan Pavkov, prilepio sebi etiketu junaka utakmice, uz Ivanića, dao najkonkretniji doprinos da crveno-beli ne dožive novi kiks i ne dopuste Partizanu još komotniju situaciju pred nastavak sezone.

Stankovićev tim ima dva boda manje od večitog rivala, ali i meč više.

Pogledajte gol kojim je Pavkov nokautirao TSC u povoju drugog poluvremena, koje je, za razliku od prvog, ponudilo daleko manje ljubiteljima fudbala.

Pavkov je bio ubitačan i u 32. minutu, tada je pogodio za 2:2, iz najbolje akcije Zvezde na utakmici. Egzekuciji je prethodio vrhunski precizan centaršut Rodića pravo na čelo Vukanovića, te asistencija glavom potonjeg za strelca Pavkova. "Sevnula" je desnica, za egal i najavu preokreta Beograđana - igrao se tada 32. minut, a gol Pavkova bio je vrhunac fantastičnih pola sata gre.

Delovalo je da gledamo super fudbal utakmice Lige šampiona.

Šampion je, rekosmo, zahvaljujući veštini i ubitačnom instinktu svog napadača uspeo da "ispliva" posle problematičnog početka koji je pripao domaćem timu. TSC je do 18. minuta dao Zvezdi dva gola, teško da je to ikome ove sezone pošlo od noge, a egzekutori su bili odlični Banjac i Stanojlović. Uz ovaj tandem, Stanojev je najjače mučio crveno-bele u tom najboljem periodu po sastav Žarka Lazetića.

Banjac je pogodio u 7. minutu, istina nakon početničke greške golmana Zvezde Popovića koji je stao na gol umesto povređenog Milana Borjana. Inače, Zvezdin kapiten je doputovao sa ekipom u Bačku Topolu, ćaskao je sa Stankovićem pre meča čime je jasno da su njih dvojica izgladili sve što su imali posle meča sa Surdulicom.

Pogledajte i gol TSC-a za 2:1.

Uz Pavkova, strelac za Zvezdu bio je Ivanić koji je nastavio golgetersku seriju, potvrdio se kao najpouzdaniji igrač šampiona ove jeseni, a demonstrirao je rutinu u situaciji pred golom Filipovića, kada je pogodio za 1:1.

Zvezda je nakon trećeg gola preuzela kontrolu utakmice, mogli su gosti još jednim pogotkom da "zatvore" utakmicu posle opasnih udara sa distance Ivanića, Kataija i Erakovića, te Pavkova, kada se istakao Filipović, ali je rezultat iz povoja drugog dela ostao na snazi.

Pred sam kraj viđena je i jedna najblaže rečeno komična situacija, čak i pomalo šokantna, u režiji Zvezdinog rezerviste Rišaira Živkovića, koji se obrukao "za sve pare" kada je promašio "nepromašivo" pošto je obišao golmana Filipovića. Holanđanina neće mnogo "oprati" činjenica da bi gol svakako bio poništen jer se prethodno našao u malom ofsajdu.

I ova situacija govori da je samopouzdanje ovog momka trenutno na nuli.

TSC - CRVENA ZVEZDA 2:3

(Banjac 7, Stanojlović 18 - Ivanić 14, Pavkov 32, 55)

Dejan Stanković, Milan Borjan, FK Crvena zvezda Foto: FK Crvena zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    16. decembar 2021 | 19:54

    Partizan će verovatno sa +5 na zimski odmor...ok, sami smo krivi, ALI pogledajte dobro prolećni raspored, već u februaru može sve da se promeni...zato se dobro pripremite, dovedite neka osveženja u igračkom kadru i igrajte svim srcem...mi verujemo u vas...

  • Nino

    16. decembar 2021 | 17:29

    Ima li ko m..a da prekine ovaj lopovluk u nasem fudbalu.Kataji cepa dres igracu TSCa i nema prekrsaja.

  • KizaPFC

    16. decembar 2021 | 17:42

    Ne znam da li je slucajnost ali stvarno deluje da ekipe mnogo vise zapinju protiv Zvezde nego protiv nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA