≫ 

Partizan je "jesenji šampion": Menig stavio tačku na dominaciju, crno-beli na odmoru sa +5 u odnosu na Zvezdu

Fudbaleri iz Humske posle dosta muke uspeli da probiju bedem Kolubare i da odnesu sva tri boda

FK Partizan - FK kolubara Foto: MN Press

Tantalove muke je prošao Partizan u meču sa Kolubarom, ali je na kraju slavio minimalcem - 1:0 i otišao na zimsku pauzu sa velikih pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu. Jedini gol za crno-bele je postigao Kvinsi Menig u 67. minutu, izazvavši erupciju oduševljenja sjajne publike koja je svih 90 minuta bez prestanka bodrila tim Aleksandra Stanojavića i značajno doprinela uspehu.

Partizan - Kolubara Foto: MN Press
FK Partizan - FK kolubara Foto: MN Press

 

Ako su pre tri dana u Gornjem Milanovcu odigrali najbolje poluvreme u jesenjem delu sezone, prvih 45 minuta Partizana sa Kolubarom bi mirne duše mogli da se svrstaju u red najslabijih. Energija tima, nedorečena igra, očajan teren u Humskoj, možda i pritisak obavezne pobede učinili su crno-beli ne liče na sebe.

Ruku na srce Stanojevićev tim je bio dominantan na terenu, ali nekako nedorečen, spor u odlukma na polovini rivala, sla u pasu, što svakako treba pripisati i pomeutoj travnatoj podlozi u koju je prošloga leta uložen ozbiljan novac, a izgleda kao teren u Srpskoj ligi.

Nije trener crno-belih menjao ni sastav, niti formaciju (3-5-2) iz Milanovca, bio je primoran da donekle improvizuje, jer u protokolu nije imao nijednog levog beka, već je tu ulogu obavljao Marko Živković, koji je po vokaciji desni bek. No, to ne može da bude veliko opravdanje ako se u obzir uzme ogromna razlika u kvalitetu dva tima i čijenica da su crno-beli imali na svojoj strani prednost domaćeg terena, navijače, koji su posle dugo vremena sjajno navijali i bili velika podrška igračima.

Možda bi muke bile manje da je posle tromog početka i besomučnog kruženja bez konkretnog učinka prošla akcija iz 11. minuta kada je Marko Milovanović umakao odbrani i postigao gol, ali su ga arbitri poništili zbog ofsajda.

Ipak, kako nisu rano stekli kapital i otvorili meč kako su želeli, crno-beli su nekako celo poluvreme tražili sebe, pravi ritam, seriju napada koja bi slomila Kolubaru, čiji su svi igrači bili "iza lopte", koristeći svaku priliku da se "valjaju" i ukradu poneki minut, bilo da je faul žustriji ili sasvim običan.

Sem pomenutog poništenog gola Milovanovića, Partizan je u prvih 45 minuta imao još dve solidne situacije da povede, prvo posle akcije Jojića i Meniga, koju je Holanđanin okončao slabim udarcem, dok je pokušaj Marka Živkovića sa 25 metara golman Stanivuković odbranio.

Sve ostalo nije bilo vredno pomena i svelo se na jalove pokušaje sa kojima se odbrana Kolubare lako nosila.

Shvatio je i Stanojević da mu je ekipa protraćila 45 minuta i odmah je u pauzi reagovao tako što je na teren poslao Rikarda i Pantića, umesto Šćekića i Saničanina, a promenio je i sistem vrativši se na formaciju sa četiri igrača u odbrani, ali i dva napadača (4-4-2).

Ubrzalo je to značajno igru Partizana, koji je u nastavak izašao daleko motivisaije i rešenije da što pre završi posao kako se ne bi ušalo u nervozu ako ne krene po planu. Već nekoliko prvih napada crno-belih su bili opasni iu mahom je Kvinsi Menig bio taj koji je zadavao velike proleme defazivcima Kolubare.

Prvo je umakao na desnom boku i dobro cetrirao, ali je golman gostiju dobro intervenisao, a potom se izvukao i na levom boku, predriblao rivala i - šutirao iznad prečke.

Nije Stanojević još dugo čekao, na teren je poslao i Holendera i Jovića, bacivši sve karte na napad i posle samo nekoliko minuta se to isplatilo.

Veliki pritisak je domaćin vršio na odbranu Kolubare, uspeo u jednoj akciji da izbori korner, koji se ispostavio kao dobitna kombiacija. Igrao se 67. minut, udarac iz ugla je izveo Marko Živković je izveo udarac iz ugla, odbrana Kolubare intervenisala, ali je Kvinsi Menig sve pratio i uhvatio volej koji se zario u sam ugao Stanivukovićevog gola - 1:0.

U poslednjih 20-tak minuta Partizan je bio bolji, opasniji, pretio preko Jovića, Rikarda, ali je u jedom trenutku Stanojević poželeo da "zaključa" utakmicu te je na teren poslao iskusnog Bojana Ostojića.

Pokušala je Kolubara da se podigne, uzvrati, ali jednostavno nije imala ni snage, niti moći, pa su crno-beli zasluženo slavili.

FK Partizan - FK kolubara Foto: MN Press
FK Partizan - FK kolubara Foto: MN Press

SASTAVI

Partizan (3-5-2): Stevanović – Miletić, Saničanin, Vujačić – Miljković, Živković, Zdjelar, Šćekić, Jojić – Menig, Milovanović. Trener: Aleksandar Stanojević.

Kolubara (4-2-3-1): Stanivuković – Janković, Đurić, Pecelj, Kočović – Marjanović, Lončar – Đokić, Mladenović, Dobrijević - Tumbas . Trener: Dejan Đurđević.

Video: Fudbaleri Partizana pozivaju navijače na proslavu jesenje titule i evropskog proleća

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    18. decembar 2021 | 15:08

    Radujte se jesenjoj tituli, jer to je jedina titula kojoj cete se radovati

  • Lele lele

    18. decembar 2021 | 14:55

    Zasto nije dosudjen ofsajd kod gola?

  • Mare

    18. decembar 2021 | 12:25

    Grobar sam ali me stadion nece videti dok ne pocnemo da osvajamo bodove posteno. Ovo je sramota kako su srozali instituciju kao sto je Partizan, ako ne mozemo posteno da uzmem titulu onda bolje da je ni ne uzimamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA