≫ 

Novi kiks Borusije iz Dortmunda, Bajern odbranio titulu još pre Božića

Milioneri poraženi u Berlinu na zatvaranju jesenje polusezone

  • 0
Borusija Dortmund Foto: Tanjug/AP

Izgleda da je Bundesliga nikad brže, i to još pre Božića dobila novog-starog šampiona. Borusija iz Dortmunda prosula je još tri boda u šampionskoj trci i to na gostovanju u Berlinu protiv davljenika Herte gde je bilo 3:2 za domaćina.

Igrao se 32. minut kada je Borusija stigla do prednosti u prestonici, uspeli su da stignu do gola nakon sjajnog poteza Julijana Branta koji je odmerenim udarcem savladao golmana domaćih Švolova.

U nastavku je međutim usledio potpuni preokret. Već u 51. minutu Belfodil je uspeo da stigne do kaznenog prostora gostiju i da izjednači rezultat, a onda je na scenu stupio Marko Rihter.

Viđen je najpre njegov fantastičan gol u 57. minutu kada je šutirao sa ivice kaznenog prostora i pogodio za 2:1. Samo 12 minuta kasnije postao je pravi junak jer je uspeo da postigne svoj drugi gol, dočekao je odbitak u kaznenom prostoru za velikih 3:1.

Dortmund se vratio u meč, igrao se 83. minut kada je rezervista Tiges pogodio glavom nakon asistencije Gereira.

Ipak, to je bilo sve, domaćinu ostaju sva tri boda sa ovog meča na opšte zadovoljstvo Bajerna koji je učvrstio na ovaj način prednost na čelu tabele na +9 uoči tronedeljne pauze.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA