≫ 

Bomba Rakitića i gol Okamposa u završnici za novi poraz Atletiko Madrida

Treći vezani poraz za tim Dijega Simeonea

  • 0
Sevilja, Atletiko Madrid, Ivan Rakitic Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Sevilje savladali su madridski Atletiko rezultatom 2:1 u 18. kolu La Lige.

Prvi gol na meču viđen je već u sedmom minutu, a bio je delo Ivana Rakitića. Hrvat je poslao pravu bombu ka Oblaku, koji je bio nemoćan i sve što je mogao je da izvadi loptu iz svoje mreže.

Vratio se Atletiko u meč u 33. minutu, nakon što je Felipe iskoristio centaršut iz kornera Lemara i udarcem glavom matirao Bona.

U drugom poluvremenu veliku šansu propustio je Rakitić pošto je u 54. minutu iz izgledne pozicije pogodio samo spoljni deo mreže. Ipak, na kraju je uspela ekipa Sevilje da dođe do pobede.

Tomas Dilejni je nakon kornera u 88. minutu pokušao glavom, ali je njegov udarac završio na prečki. Lopta se odbila u polje, gde se najbolje snašao Kunde, koji je odložio loptu za Lukasa Okamposa, a Argentinac ju je zakucao u gol Atletika za nova tri boda.

Mogle su ''jorgandžije'' na kraju i da pokvare slavlje domaćih, ali je centaršut Žoao Feliksa završio na prečki Bonovog gola.

Nakon ovog meča Sevilja je pokazala da je jedini ozbiljan kandidat Real Madridu za titulu prvaka Španije, pošto sada izabranici Hulena Lopetegija zaostaju pet bodova za ''kraljevskim klubom''. Tim Dijega Simeonea je nakon trećeg uzastopnog poraza na petom mestu sa 29 bodova, čak 13 manje od Reala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Gol sezone u domaćem fudbalu: Igrač Spartaka sa pola terena zatresao mrežu Vojvodine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA