≫ 

Fudbaleri Partizana ponosni na sebe: "Bilo je teških momenata, ali svi smo bili kao jedan"

Nakon ovojene jesenje titule, crno-beli idu na zasluženi odmora, ali već razmišljaju o poslu koji ih čeka na proleće

  • 5
FK Partizan - FK kolubara Foto: MN Press

Fudbaleri Partizana uspeli su da osvoje jesenju titulu u Superligi Srbije. Pobedom nad Kolubarom su čak odmakli i na +5 u odnosu na Crvenu zvezdu na zimskom odmoru, pa na proleće imaju daleko povoljniju situaciju u odnosu na večitog rivala.

Prvi cilj je sačuvati prvo mesto posle 30. kola, što garantuje da će se još jedan derbi igrati u Humskoj, a potom obezbediti titulu prvaka države. Igrači su pričali šta ih je to naročito oduševilo ove jeseni, a Rikardo je "otvorio" seriju.

- Ono na šta možemo biti ponosni su igrači, stručni štab i navijači, kao i na sve ono što smo uradili ove sezone. Startovali smo veoma dobro, mada je bilo i teških momenata, povreda, ali se ekipa držala na visokom nivou. Mislim da ćemo uz podršku i stručnog štaba i navijača nastaviti ovim tempom - istakao je Rikardo Gomeš.

Oduševljen svim bio je i Menig, koji tvrdi da svaki dan saznaje nešto novo i upoznaje se sa Partizanom, Beogradom i Srbijom.

- Svakog dana učim sve više o Partizanu, o tome kako treba da se nastupi, kakvi su navijači i mediji ovde. Učim svakog dana sve više i to je dobro. Uvek želim da pomognem timu golovima, asistencijama, želim da budem opasan na terenu. Srećan sam što sam dao tri pogotka u poslednjih sedam dana - rekao je Kvinsi Menig.

Oprezniji je Jojić, koji zna da je najveći deo posla tek ispred Partizana.

- Igrali smo dobro od početka priprema, kroz kvalifikacije, početak sezone, pa do samog kraja. Svaka čast momcima na urađenom do sad, ali kao što sam spomenuo pre utakmice to je samo zarez, jer nas čeka izuzetno težak period posle pauze. Moramo sad dobro da se odmorimo, a potom da se pripremimo za ono što nas očekuje do kraja maja - naveo je Miloš Jojić.

Fk Tsc - Fk Partizan Foto: Nikola Tomić

Za Popovića je titula jesenjeg prvaka bila dodatna motivacija.

- Jedan od ciljeva nam je bilo i to saznanje da imamo šansu da budemo najbolji u istoriji na polusezoni - rekao je Aleksandar Popović.

Dok je Saša Zdjelar analizirao sve aspekte Partizanove igre od jula pa do danas.

- Dali smo sve od sebe od prve do poslednje utakmice. Ovaj poslednji meč je bio veoma težak, ali su jednako teški bili i svi ostali koje smo igrali. Izvanredna sezona je iza svih nas i na tome čestitam celom stručnom štabu, saigračima, jer neće biti lako ponoviti ovo. Veliki izazov koji nam predstoji je osvajanje titule, biće teško, ali nam sve ono što smo do sada prikazali daje nadu i samopouzdanje da idemo napred. Ako uporedimo prethodne četiri godine sa ovom, možemo videti koji smo uspeh napravili. Imamo pet bodova više u odnosu na drugoplasiranu ekipu, prošli smo Evropu dalje i dobili smo jednog dobrog protivnika sa kojim možemo da se nosimo. Mislim da će naši navijači tek u budućnosti videti šta smo uradili u ovoj sezoni - zaključio je Zdjelar.

Saša Zdjelar, FK Partizan, Rikardo Gomeš Foto: MN Press

Kalkulacija nije bilo, već se svakoj utakmici pristupalo maksimalno ozbiljno, ako pitate Aleksandra Miljkovića.

- Mi, igrači, nismo se bavili statistikama i istorijom, nego smo išli trening po trening, utakmicu po utakmicu. Želim da se zahvalim momcima, nismo imali ni jedan problem, svi smo bili kao jedan, radili jedni za druge i rezultat je na kraju došao. Godina je bila teška kao i ova utakmica, koja je pokazatelj da ništa do sad nismo lako napravili. Na kraju kad se podvuče crta, i rezultat i uspeh su na našoj strani. Hvala navijačima što su uz nas cele godine, to nam puno znači i kad smo svi zajedno ne može nam niko ništa - kazao je Miljković.

Za kraj, Dača Pantić je čestitao svojim saigračima i zahvalio se svima u klubu na brizi i radu da sve protekne kako treba.

- Hteo bih da čestitam svim svojim saigračima, celom stručnom štabu i ljudima koji su u zaposleni u klubu i koji se brinu o nama. Radili smo jako cele polusezone i na kraju se to isplatilo – završili smo kao jesenji prvaci i plasirali se u nokaut fazu evropskog takmičenja - naveo je Pantić.

Video: Stanojević: Umorni smo ali veoma zadovoljni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    19. decembar 2021 | 13:06

    Сви су у љубави, а највише Шћекић и Натхо

  • Caki

    19. decembar 2021 | 14:31

    Sta ovi slave?pa ima da se igra Jos dosta utakmica ..

  • jovan

    19. decembar 2021 | 13:30

    Na sta ponosni sklanjalice Floru i Fauni i Amortizer.Begaj bre za Zagreb ne lazi sam sebe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA