≫ 

Igra mačke i miša u Njukaslu: Građani novi engleski rekorderi, ispunili "uslov" za titulu

Pep tim uništio Svrake 4:0, Božić čeka kao prvi što se dosad, u slučaju Sitija, pokazalo kao siguran znak da će i sezonu završiti ispred svih

  • 0
FK Njukasl  - FK Mančester siti Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester sitija protutnjili su kroz Njukasl, dekalsirali "crno-bele" i zacementirali poziciju broj jedan u engleskom fudbalu pred Božićne praznike. Pepov tim nije imao ni najmanje poteškoće da izađe na kraj sa jednim od najslabijih timova lige, laganih 4:0 u režiji strelaca Dijaza, Kansela, Mareza i Sterlinga.

Marezu je to inače bio 50. gol za Siti u karijeri.

Već do poluvremena je bilo 0:2, a prvi put mreža Svraka se tresla posle koprodukcije Portugalaca Kansela i Dijaza - i lake egzekucije potonjeg.

Igrao se 7. minut meča.

Važno je reći, pohvalio se i Siti odmah posle utakmice, da su Građani postali novi rekorderi engleskog fudbala po broju pobeda u kalendarskoj godini. Ovo im je bila 34. u 2021. čime su nadmašili ostvarenje Liverpula iz 1982. godine.

FK Njukasl  - FK Mančester siti Foto: Tanjug/AP

I to je, naravno, danas bio motiv Pepovim igračima, koji su i u nstavku meča potvrdili klasu i superiornost naspram ekipe koja je tek od skoro krenula da živi od arapskog novca. Nešto što se Sitiju desilo sada već mnogo davno.

Nova promena rezultata desila se u 63. minutu, Marez je bio precizan, da bi, pred sam kraj utakmice, i Sterling svoje ime upisao u listu strelaca, uejdno i stavio tačku na ovaj duel mačke i miša.

Još jedan važan podatak koji može da zagolica šampionske snove navijača Sitija, a glasi da je ovaj klub uvek osvajao titule kada je na Božić bio lider - to se desilo u sezonama 2011/2012. i 2017/2018.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA