≫ 

Referendumom usvojen Barsin mega projekat vredan 1.5 milijardi evra!

Rešeno je pitanje svih pitanja za budućnost katalonskog giganta

  • 1
novi projekat barse Foto: twitter/FC Barcelona

Najvažnija vest ovog vikenda za navijače Barselone nisu rezultati sportskih kolektiva iz porodice katalonskog giganta, već ono što se desilo na višim instancama kluba u nedelju uveče - referendum o usvajanju mega projekta vrednog 1.5 milijardi evra!

Projekat je, sa 42.693 glasova članova, takozvanih "sosiosa", izglasan i biće dalje upućen na realizaciju. Protiv je glasalo 5.055 članova Barselone.

U pitanju je grandiozan plan pod nazivom "Espai Barca" koji podrazumeva potpunu rekonstruciju čitavog sportskog kompleksa, renoviranje košarkaške hale i proširenje na 15.000 mesta i ono glavno: nadogradnju stadiona "Kamp nou", kompletno pokrivanje i proširenje kapaciteta na 105.000 mesta.

Ovako će, kada bude završen, izgledati novi stadion Barse i nova košarkaška hala.

Prema planu, Barsa će investirati astronomskih 1,5 milijardi evra u sveobuhvatnu rekonstrukciju stadiona, izgradnju nove "Palau Blaugrane", ali i izgradnju kompleksa "Campus Barca" koji će doneti novi i inovativniji prostor za sport i zabavu u srcu grada. Naravno, sve ovo Barsa radi kako bi stabilizovala finansije u perpektivi, jer je osnovna ideja da se ova ogromna investicija, kada bude završena, počne isplaćivati i donosti još veći profit.

(Telegraf.rs)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sajber Kurajber

    20. decembar 2021 | 12:22

    Kako ce ovj mega projekat FC Barcelona finansirati kad su im trenutna dugovanja upravo oko te pomenute cifre tj oko 1.2 milijardi evra? Pre ce biti da ce im i ogroman deo dugovanja kao i investiciju za taj projekat upumpati vlada Spanije ili mozda i pokrajina Katalonija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA