≫ 

Zvezda našla desnog beka, a da li može da nađe i 2 miliona evra da ga dovede?

Crveno-beli označili još jednu metu za zimski prelazni rok

  • 58
Falaj Sako Foto: Printscreen/You Tube/VSPORTS - Liga Portugal Bwin

Poslednji dani 2021. godine za fudbalere Crvene zvezde znače odmor, ali za upravu kluba početak januraskog transfer ludila kada se tim mora pojačati za proleće i šampionsku trku u kojoj zaostaju pet bodova za jesenjim prvakom Partizanom.

Jasno je i da će odbrana verovatno i najviše pretrpeti izmena tokom pauze, jer osim Dragovića, svi ostali su imali "žute minute" i periode kada su lošim potezima otvoreno išli na živce navijačima crveno-belih.

Odavno je na Marakani kao jedan od glavnih pikova označen doskorašnji štoper Šerifa Danilo Arboleda koji je postao slobodan igrač, mada Zvezda nije jedina koja ga želi, posebno nakon zapažene role u grupnoj fazi Lige šampiona sa moldavskim timom.

Crveno-beli žele i novog desnog beka, a prema saznanjima Mozzart Sporta pronašli su ga u Portugaliji. Milan Gajić i Marko Gobeljić trebalo bi da dobiju ozbiljnu konkurenciju na proleće u vodu Falajea Sakoa, 26-godišnjeg fudbalera Vitorije iz Gimaraiša.

Radi se i reprezentativcu Malija koji već tri i po godine nosi dres Vitorije, a u ovom trenutku je jedan od najvažnijih igrača ekipe sa severa Portugalije. To potvrđuje i činjenica da je ove sezone peti po minutaži u portugalskom prvoligašu i da je zabeležio 17 nastupa, a do sada je 117 puta nosio dres Vitorije.

Iskusni defanzivni fudbaler je u klub došao još u januaru 2016. godine, pre gotovo šest godina, ali je do jula 2018. godine nosio dres drugog tima Vitorije, a potom se izborio za status nezamenjivog prvotimca.

Ono što je problem u pokušaju Zvezde da se domogne potpisa Falajea Sakoa su finansije.

Reprezentativac Malija ima ugovor sa Vitorijom do jula 2024. godine i izlaznu klauzulu od 50 miliona evra, a prema saznanjima Mozzart Sporta, Portugalci traže obeštećenje od dva miliona evra, što znači da bi Zvezda morala da ide značajno preko svojih finansijskih mogućnosti.

Problem je takođe i što iskusnog beka u svojim redovima žele i italijanski klubovi Salernitana i Sasuolo koji mogu da mu ponude fudbal u "ligi petice", dok Zvezda ima u džepu adut zvani osmina finala Lige Evrope.

Milan Gajić, Zvezda - Napredak Stiže konkurencija; Foto: MN press

Takođe, ako ga crveno-beli i angažuju, Falaje Sako možda ne bi mogao da stigne u Beograd pre februara pošto ga sa nacionalnim timom očekuje i učešće na Kup Afrike koji počinje 9. januara.

Video: Zvezda mora da bude šampion države: Zvezdan Terzić ima samo jedan cilj posle 1/8 finala Lige Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sever

    20. decembar 2021 | 20:36

    Ima u Zvezdi iz generacije 2003 igrali ligu sampiona za mlade ozbiljni igraci... Nosili se sa sa ozbiljnim klubovima Bajern... Totehem... Sve ih Terza ometlo...

  • Nikola

    20. decembar 2021 | 20:02

    Gajić i Gobeljić treba da dobiju nogu u dupe, a ne konkurenciju!

  • xd

    20. decembar 2021 | 18:30

    Dal ste realni stavili ste klip kako daje autogol?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA