≫ 

Mitar u džepu, Fulam u kanalu: "Oštrica" isekla Krejven Kotiž, Srbin pogodio prečku

Lider Čempionšipa ostao bez bodova na svom terenu

  • 0

Lider Čempionšipa, londonski Fulam, propustio je veliku šansu da se odlepi u borbi za promociju u Premijer ligu, nakon što je poražen na svom terenu od Šefild Junajteda sa 1:0.

Pogodak odluke postigao je mladi Francuz Iman Endiaje u trećem minutu na pas Olivera Norvuda.

"Oštrice" su se branile u većem delu meča, a njihov trener Pol Hekinbotam, koji je pre nekoliko nedelja nasledio Slavišu Jokanovića, uspešno je postavio taktiku koja je potpuno neutralisala moći Aleksandra Mitrovića.

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije i vodeći golgeter druge lige Engleske sa 22 pogotka, imao je samo tri prilike za 90 minuta, ali nijednom nije ozbiljnije ugrozio golmana gostiju Foderingama.

U dva navrata, u 19. i 53. minutu Mitrović je šutirao pored gola, dok mu je u 75. minutu golman "Oštrica" lako zaustavio traljav udarac.

Tražili su fudbaleri Fulama visokim centaršutevima Srbina u šesnaestercu Šefild Junajteda, posebno u finišu susreta kada su vršili pritisak, a najbolju priliku za izjednačenje propustio je upravo Mitrović koji je u 91. minutu pogodio prečku sa oko 11 metara.

Tako je Fulam posle četiri vezana remija doživeo i četvrti poraz u sezoni, kojim je ušao u neizvestan nastavak trke, jer su posle kikseva ovog tima, i Blekburn i Vest Bromvič, uz Bornmut, u igri za prvo mesto.

Šefild Junajted nastavlja sa uspešnim partijama od smene Slaviše Jokanovića, ovo mu je bila treća vezana pobeda sa nosim trenerom kojom su odskočili u gornji deo tabele.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Promašaj veka: Rišairo Živković nije uspeo da pogodi prazan gol

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA