≫ 

Planovi Partizana za prelazni rok: Novi ugovori za 12 igrača, 1 može da ide, još 1 prekobrojan

Crno-beli će posle odmora krenuti punom parom u realizaciju ideja za proleće, ali i narednu sezonu

  • 18
FK Partizan, slavlje Foto: MN Press

Narednog leta čak trinaestorici fudbalera Partizana ističu važeći ugovori sa klubom, pa su crno-beli u minulom periodu, posle konsultacija i razgovora, na posletku i sastanka, na relaciji stručni štab - čelnici, odlučili kome će biti ponuđen produžetak saradnje, a ko može da potraži novu sredinu.

Telegraf saznaje da će 12 igrača odmah posle odmora dobiti ponudu da ostanu u Humskoj, jedan od prvotimaca neće imati tu opciju na stolu, a postoji i fudbaler koji je proglašen prekobrojnim, iako ima vežeći ugovor do 2024. godine.

No, krenimo redom, od jednako važne, ako ne i najvažnije činjenice: Partizan će u narednom periodu nastojati da umanji budžet za plate, te će neki pregovori sa prvotimcima i konačne odluke vezi sa novim ugovorima verovatno zavisiti i od toga.

Druga važna stavka je fakat da je upravo trener Aleksandar Stanojević poželeo da zadrži gotovo sve igrače kojima ističe saradnja i to je i javno napomenuo u ponedeljak, na konferenciji za medije, čime je i klubu skinuo veliko breme, jer bi se u suprotnom pred letnje kvalifikacija za Evropu pojavila "rupa" u timu koju bi crno-beli teško nadomestili u kratkom vremenskom roku.

Najviše igrača u odbrani

Ako gledamo po linijama tima, najviše igrača u odbrani ostaje bez ugovora po završetku sezone. Počevši od čuvara mreže - Nemanje Stevanovića i Milaa Lukača, kojima će klub ponuditi novu saradnju, baš kao i pretorici defanzivca - Aleksandru Miljkoviću, Nemanji Miletiću, Bojanu Ostojiću, Slobodanu Uroševiću i Ivanu Obradoviću.

Ugovor neće biti ponuđen Rajku Brežančiću, sa kojim će klub iz Humske gledati da se rastane i tokom tekuće zime, ukoliko to bude izvodljivo, jer se u proteklom periodu samo četiri puta našao na klupi za rezervne igrače (u svim takmičenjima), dok je na preostalim mečevima bio prekobrojan u protokolu.

FK Partizan - FK Konas Ki Rajko Brezančić Foto: Nikola Tomić

Prednost nad Brežančićem su imali Urošević, koji je praktično bio neprikosnoven na poziciji levog beka, kao i Obradović, koga su tokom leta i jeseni mučile povrede, ali je korišćen na nekolicini mečeva zbog različitih karakteristika u odnosu na prvopomenutog igrača.

Komplikovanije u manevru

U veznom redu, crno-beli imaju pet igrača kojima ističu važeći ugovori i takođe će svima biti ponuđen produžetak, ali je situacija utoliko komplikovanija što je visina zarada nekolicine igrača prilično visoka za srpske uslove i neki ustupci će verovatno morati da se učine kako bi se došlo do zajedničkog dogovora.

Pretpostavka je da neće biti nikavih problema sa Milanom Smiljanićem, koji je u poznim igračkim godinama, i Lazarom Pavlovićem na koga klub računa i u sadašnjosti i u budućnosti, dok su u slučaju trija Lazar Marković, Miloš Jojić i Bibras Natho teško naslutiti krajnji epilog.

Bibras Natho Foto: Marko Jovanović

U Partizan nemaju dilemu - žele da Natho ostane u klubu, overi novu saradnju, jer vezistu smatraju veoma bitnim za tim, kako takmičarski tako i u "obuci" mladih fudbalera. Ipak, Izraelac je "zagazio" u 34. godinu, a ima daleko najjači ugovor u ekipi, koji bi crno-beli želeli da umanje i uštede. To je praktično jedina prepreka do novog dogovora o kojoj će se razgovarati posle odmora, jer i vezista ima želju da ostane u Humskoj, čak i posle završetka karijere, što je u nekoliko navrata i sam isticao.

Isto važi i za kapitena Lazara Markovića i Miloša Jojića, kojima će, kao deci kluba i nosiocima igre u protekloj i tekućoj sezoni, biti ponuđena nova saradnja, ali će im verovatno biti predočena i "restrikcija" budžeta kluba, o kojoj smo pisali na početku teksta.

Jednostavno, Partizan je u maloj grupi klubova u Srbiji koji plate igračima izmiruje na vreme (dobili su i deo premija za Evropu) i klub želi da nastavi sa mirnom egzistencijom, u kojoj će svi biti zadovoiljni - prvotimci, stručni štab, zaposleni u sportskom crntru u Zemunu i Radnoj zajednici, te su navedene mere neophodne za tako nešto.

Prekobrojan samo napadač

FK Partizan, Nikola Štulić Partizan ne računa na Štulića Foto: MN Press

Što se prelaznog roka tiča, sam Stanojević je napomenuo da klub uveliko radi, da je stopiran dolazak drugog napadača, jer se Marko Milovanović izborio za mesto pod suncem i pokazao kao izvaredno rešenje.

Eventualno će se angažovati još jedan klasičan zadnji vezni, kako se ne bi ponovila situacija kada se tokom jeseni povređivao Saša Zdjelar, pa je samo iskusni Milan Smiljanić bio neko ko je istih karakteristika.

Kada su odlasci u pitanju, crno-beli će nastojati da zadrže tim makar do kraja sezone zbog borbe za titulu, ali ako se pojavi ponuda (a bilo ih je nedavno, ali ni igrači nisu voljni da tek tako odu kada su poziciji da se bore za titulu) za neke od prvotimaca, biće razmotrena.

U ovom trenutku postoji i jedan prekobrojan fudbaler i to je - Nikola Štulić, na koga stručni štab, baš kao i minulog leta, ne računa u narednoj polusezoni.

Nikola Štulić, MIloš Vazura, FK Partizan Foto: Privatna arhiva

Štuliću, koga ugovor veže do leta 2024. godine, odmah posle priprema u Ptuju je napomenuto da bi bilo dobro da ode na pozajmicu i ima minute u nogama, kako bi se eventualno vratio i ponovo borio za novu šansu, jer prethodnu, tokom cele protekle sezone nije iskoristio, ali je napadač odbio tu soluciju.

Odlučio je da ostane, iako mu je rečeno da će Marko Milovanović posle sjajnih priprema u Sloveniji imati prednost. Na kraju je bio "ni na nebu ni na zemlji", sa samo 14 minuta za celu polusezonu (četiri puta na klupi).

Kako je Milovanović igrački eksplodirao i otkrovenje je jeseni, jasno je da tek sada za Štulića nema mesta i klub će tokom zime biti raspoložen za sve solucije, od prodaje, preko pozajmice sa otkupom, do "obične" pozajmice...

Video: Stanojević o pojačanjima: Stopirao sam dolazak stranca napadača, treba nam zadnji vezni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    21. decembar 2021 | 13:54

    Ja bih Štuliću dao još jednu šansu, a zahvalio bih se na saradnji Loli Smiljaniću i Aleksandru Miljkoviću, eventualno i Ivanu Obradoviću. Ne razumem taj Smiljanić celu karijeru figurira kao neki igrač, a jednu krštenu utakmicu, nije odigrao kako treba. Natho mora da ostane, pa makar prodali pola tima.

  • Dragan

    21. decembar 2021 | 14:15

    Ovo je skandal kome se produzava ugovor,tacno nece da ojacaju ekipu vec da guraju sa ovim poluamaterima koje niko ziv nece

  • Slobodan

    21. decembar 2021 | 14:45

    Partizan sigurna kuca za starce Koji nigde nebi igrali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA