≫ 

Barselona ne pobeđuje ni kada igra dobro: Sevilja “izdržala” uprkos velikoj gluposti Kundea

Crveni karton igrača Sevilje nije pomogao Kataloncima da dođu do boda

  • 0
barselona Foto: Tanjug/Ap

Borba, tuča i klasičan španski derbi. Barselona iz njega nije uspela da izađe sa uzdignutim rukama, pošto je Sevilja dala sve od sebe da na svom stadionu zadrži korak sa vodećim Realom. On jeste mali, ali je ipak vredan za ovakav susret - 1:1 (1:1).

Bio je ovo meč u kojem se Barsa pitala, ali na kraju opet nije uspela da dođe do željenog rezultata. Iako su Katalonci bili smireniji, imali inicijativu i sve što je potrebno za tri boda, Sevilja je odolela.

Nakon početne inicijative Barselone u prvom poluvremenu, usledio je hladan tuš za gostujuće igrače. Prvi udar su preživeli kada je pogodak Rafe Mira iz 22. minuta poništen zbog ofsajda, da bi isti igrač sedam minuta kasnije šutirao malo pored leve stative.

Međutim, ništa nije moglo da ih sačuva u 33. minutu. Tada je Ivan Rakitić izveo sjajan korner i našao Papua Gomeza koji je šokirao Barselonu.

Ipak, Katalonci se nisu tako lako dali predati. Svesni da im samo tri boda večeras igraju, krenuli su na sve ili ništa i nagrada je stigla tik pred poluvreme.

Usman Dembele pronašao je takođe posle udarca iz ugla u 45. minutu svog saigrača Ronalda Arauha u kaznenom prostoru, a ovaj je glavom uspeo da je sprovede u mrežu.

Nastavila je Barselona sa napadima i odmah po početku drugog dela, ali je Tomas Dilejni ipak bio taj koji je imao najveću priliku u tom periodu. Međutim, njegov volej je otišao pored gola.

Sve se promenilo posle kardinalne greške Žila Kundea, koji je u 64. minutu isprovociran jednim gestom Đordija Albe uzeo loptu i gađao ga pravo u lice. Ovaj je teatralno pao, ali je i to bilo dovoljno da mu sudija Karlos del Sero Grande pokaže put u svlačionicu.

Do kraja utakmice, ipak nije bilo promene rezultata i Sevilja je uspela da sačuva bod u svom džepu, koji će ih zadržati na drugom mestu na tabeli. Najbolje šanse za Barsu imali su Dembele i Gavi, ali su im udarci završavali pored i na okviru gola, odnosno stativi.

Barselona sa novim bodom ostaje na sedmom mestu na tabeli sa 28 bodova. Dva više ima Rajo na mestu koje vodi u Ligu šampiona, a prvoplasirani Real je na nedostižnih +15.

Video: Masovno ludilo na ulicama Alžira posle osvajanja Arapskog kupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA