Fudbalsko "čudo" iz Norveške prelazi u Krasnodar i ruši rekord star 21 godinu

Bodo Glimt je u poslednjih nekoliko sezona uspeo da natera dosta fudbalskih fanatika da još bolje zapamte njihovo ime

  • 0
bodo glimt Foto: Tanjug/Ap

Ostaje Bodo Glimt bez svog najboljeg igrača, pošto će napadač Erik Botehajm na proleće braniti boje Krasnodara, objavio je ruski klub, kao i brojni skandinavski mediji. Ovim transferom će takođe biti oberen i rekord Džona Kerjua za najskuplji izlazni transfer iz Norveške.

Ruska ekipa je pristala da na račun Bode Glimta isplati približno 10 miliona evra, kako bi Botehajm naredne sezone zaigrao u zelenom dresu. Tačnije, norveški mediji javljaju da se radi o iznosu od 100 miliona norveških kruna, što je za 25 miliona više od rekorda koji je postavio Džon Kerju pre 21 godine.

Botehajm je pažnju na sebe privukao u mečevima protiv Rome u ovogodišnjem izdanju Lige konferencija, gde je na dve utakmice postigao tri gola i imao isto toliko asistencija. Dobar je bio i u prvenstvu, gde je na 30 mečeva postigao 15 golova.

Iako se u prvi mah činilo da je sve dogovoreno sa Lacijom, rimski klub i ovaj fudbaler u poslednji čas nisu mogli da pronađu zajednički jezik i dogovor je otpao, što je iskoristio Krasnodar.

Biće zanimljivo videti kako će se 21-godišnji napadač snaći prvi put daleko od kuće, pošto je prethodno celu karijeru nastupao u Norveškoj.

Video: Preti novi fudbalski skandal: Ovo je utakmica u srpskom fudbalu za koju UEFA sumnja da je nameštena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA