≫ 

Šta Zvezda zamera Piksiju i zašto nisu došli na dodelu: Nije čestitao duplu krunu i istorijski uspeh u Evropi

Crveno-beli se nisu pojavili na ceremoniji FSS, ali to već nije nikakvo iznenađenje

  • 43
Piksi Zvezda Foto: MN Press

Dragan Stojković Piksi je izabran zasluženo za najboljeg trenera u Srbiji, dok je priznanje za najboljeg fudbalera pripalo Dušanu Tadiću.

Piksiju je druga Zlatna lopta FSS-a uručena na svečanoj ceremoniji Saveza, koju su uveličale i mnoge fudbalske legende i zvaničnici klubova i fudbalski radnici širom Srbije. Ipak, izostao je dolazak delegacije Crvene zvezde.

Ipak, oni koji su upućeni u odnose koje Savez i Piksi imaju sa rukovodstvom Zvezde, nisu iznenađeni zbog toga. Zvezda je već nedavno bojkotovala Skupštinu Fudbalskog saveza Srbije, na kojoj su donete odluke i o raspisivanju izbora na proleće i tako jasno stavila do znanja da ne namerava da učestvuje u radu aktuelnog Saveza, pa je i bojkot Zlatne lopte samo nastavak.

Takođe, odnosi između čelnika Zvezde i selektora Dragana Stojkovića Piksija narušeni su već neko vreme. 

Piksiju sa Marakane zameraju što im nije čestitao na duploj kruni, ali ni što nisu dobili čestitke povodom istorijskog plasmana u osminu finala Lige Evrope, najvećeg uspeha u Evropi u poslednjih 30 godina.

Tokom jeseni je viđen i oštar intervju Terzića, povodom Piksijevog komentarisanja suđenja uz reči da je liga regularnija ove sezone, što su na Marakani shvatili kao prozivku, jer Zvezda nije bila prva na tabeli u tom momentu.

Piksi prvo nije želeo da odgovara, ali na jednom od kasnijih okupljanja nije prećutao, pa je brzo odgovorila i Zvezda saopštenjem sportskog direktora Mitra Mrkele. "Ratne sekire" nisu zakopane ni posle plasmana Srbije na Mundijal posle veličanstvene pobede u Portugaliji, kada su Zvezda i Terzić javno čestitali Piksiju. Ali, korak ka pomirenju nakon toga nije napravljen, pa su odnosi vrlo brzo ponovo zahladili.

Ostaje da se vidi kako će se situacija odvijati tokom proleća, pošto je za sada izvesno da će Zvezda imati svog kandidata na izborima za predsednika FSS, dok Piksi sa druge strane za sada pruža podršku aktuelnom rukovodstvu Saveza na čijem je čelu Nenad Bjeković.

Nema sumnje, čeka nas burno proleće u srpskom fudbalu, gde će mnogo toga zavisiti i od trke za titulu između Partizana i Zvezde, ali i uporedne borbe "van terena" oko pripremanja izbora za predsednika FSS i lobiranja. Za sada, Zvezda i njena peta Zvezdina zvezda nisu na istim talasnim dužinama...

Video: Dušan Tadić poručuje Aleksandru Mitroviću: Ljut sam jer igra u Čempionšipu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA