≫ 

Pre dve godine pijan slupao kola posle koncerta Saše Matića, sad uzdrmao hrvatski fudbal

Bočkaj je zvezda prelaznog roka u komšiluku, pojačao je redove kluba iz rodnog grada, pa će sada sa Dinamom na bivši klub u borbu za titulu

  • 0
petar bočkaj Foto: youtube/NK Osijek

Uzbudljiva polusezona u Hrvatskoj, gde se maltene četiri kluba bore za titulu, taman što je minula, taman što su se utisci slegli, dobija novi zaplet, i to velikim transferom jednog od najboljih igrača lige - u tabor rivala za krunu.

U pitanju je glavni adut Osijeka, levi bočni Petar Bočkaj (25) koji je u petak zvanično potpisao za lidera i šampiona zagrebački Dinamo. Podsećamo, Osijek i Dinamo su trenutno u egalu na tabeli, i vode veliku borbu za prvo mesto.

Otud je ovaj transfer šokirao i duboko razočarao navijače Osijeka.

- "Hvala vam svima, bili smo i ostali provincija". "Sram može biti svakoga ko je ovo odobrio. Fuj!, Wtf?!" "Kako da ovo objasnim sinu od 7 godina?!", "Osijek ozbiljan klub. Bori se za naslov pa proda najboljeg igrača jednom od direktnih konkurenata za taj isti naslov", "Baš se trudite i to malo ljudi što dolazi poterati s tribine", "Dno dna", "Upravo ste dali do znanja i navijačima i drugim klubovima u Hrvatskoj koliko smo jadan klub" - samo su neki od komentara.

Bočkaj je, naravno, u dijametralno suprotnom raspoloženju dočekao potpis sa najvećim hrvatskim klubom i klubom iz rodnog grada. Dinamo je u petak na svom profilu na Instagramu objavio kraći video sa potvrdom o dolasku novog igrača na Maksimir. mada na snimku nije otkriveno o kome je reč, već malo kasnije. Prikazana je tek unutrašnjost automobila u kojem svira hit Novih fosila "Plava košulja" dok tajanstveni igrač putuje prema Zagrebu.

- Izuzetno sam srećan i ponosan što sam danas ovde, ovo je važan trenutak u mojoj karijeri. Proveo sam ovde deo vremena igrajući ranije u fudbalskoj školi i srećan sam što se vraćam kao igrač prve ekipe. Dinamo je u poslednjih par godina postigao izuzetno velike uspehe i važne rezultate na domaćem i evropskom planu i verujem da će se isto nastaviti i u ovoj sezoni. Daću sve od sebe u dresu Dinama i na taj način pokušati zahvaliti klubu na poverenju. Verujem u obranu titule i u nove uspehe u Ligi Evrope. Ovim putem želim zahvaliti svima u NK Osijek na saradnji poslednjih nekoliko godina, kao i svim navijačima Osijeka na podršci - rekao je Bočkaj po potpisu ugovora.

Bočkaj je rođen u Zagrebu, a karijeru je počeo u niželigašu Maksimiru. Tamo se zadržao samo jednu sezonu, a onda je otišao u Lokomotivu. Odlične igre ostavile su jak utisak na upravu Osijeka koja ga je dovela 2017. za 400.000 evra.

Ovaj fudbaler je inače 2019. godine napravio incident o kojem se pisalo u Hrvatskoj - kada je u pijanom stanju zakucao automobil jednu benzinsku stanicu u Osijeku vraćajući se sa konceta srpskog folkera Saše Matića. Klub ga je zbog toga kaznio izbacivanjem iz ekipe, da bi posle nekog vremena bio pomilovan i od tada, kako kaže, živi na drugačiji način.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA