≫ 

Nanogvica za huligana koji je bakljom ugrozio živote rivalskih navijača

Navijač belgijskog Beršota će biti pod nadzorom dok čeka suđenje za težak prestup u derbiju Atverpena i Beršota

  • 0
huligan sa bakljom Foto: twitter/Hooligans TV

Poput Francuske, i Belgiju je zapljusnuo talas huliganskih ispada na utakmicama zbog čega je liga nedavno izdala zabranu ulaska na stadione gostujućim navijačima, sve dotle dok se situacija ne primiri. U međuvremenu, zbog nailaska novog talasa korona virusa, stadioni su do daljeg zatvoreni za sve, što je i za vođstvo lige olakšavajuća okolnost usled porasta navijačkog nasilja.

Podsetimo, restriktivne mere za gostujuće navijače uvedene su samo dan posle velikog incidenata na derbiju Beršota i Antverpena, kada je, pored svega što se dešavalo toga dana, jedan navijač Beršota sa maskom, utrčao na teren i bacio baklju među pristalice gostiju.

Izgrednik je istog momenta uhapšen, odmah mu je pisana prijava i već mu se sudi za delo pokušaja ubistva iz nehata kao i pokušaj paljenja nepokretnosti uz prisustvo ljudi, kao i za pretnje.

Pomenuti je 10. decembra imao prvo saslušanje pred Sudom za dela za koja se tereti, a prema navodima belgijskih medija, ovom 27-godišnjem huliganu čiji je identitet obelodanjen (Jorn V. iz Vilrijka), Sud je odredio nadzor stavljanjem nanogvice. Tako će ovaj navijač iz kućnog pritvora, umesto iz zatvora, čekati naredno pojavljivanje pred sudom.

Inače, ovaj huligan je već jednom hapšen za slično delo, 2017. pretukao je urpavo jednog navijača Antverpena i za to delo dobio kaznu 100 sati društveno korisnog rada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA