≫ 

Surova Premijer liga ne štedi igrače, Konte ljut posle sastanka: "Kao da smo pričali sa zidom"

Novac je pokretač svega u najjačoj ligi na svetu, "show must go on" uprkos svelikom broju zaraženih i povređenih igrača

  • 0
Fudbal Premijer liga Totenhem Aston Vila Foto: Tanjug/AP

Vanredne okolnosti u Premijer ligi zbog korona virusa, usled kojeg je otkazan veliki broj mečeva u poslednja dva kola, bio je alarm i povod za hitan sastanak čelnika takmičenja sa jedne i trenera i kapitena svih klubova sa druge strane.

Sastanku je prisustvovao i menadžer Totenhema Antonio Konte koji je vrlo slikovito opisao stav čelnika takmičenja i njihovu fleksibilnost za predloge druge strane.

- Moram biti iskren, bilo je kao da pričamo sa zidom - rekao je novinarima Konte.

U međuvremenu otkazana je još jedna utakmica, u pitanju je duel Evertona i Barnlija koji je trebalo da bude odigran u nedelju na "Boksing dej", a sve zbog većeg broja zaraženih koronom i povređenih u taboru tima iz Liverpula.

Osnovna ideja menadžera ekipa bila je da se proredi raspored utakmica i da se igrači ne izlažu tolikim naporima u narednih nekoliko dana, jer su pojedini timovi već desetkovani usled korona virusa i povreda. Premijer liga nije odstupila ni pedalj. Mečevi, koji su po planu svakodnevno od narednog ponedeljka do četvrtka - će se igrati!

Antonio Conte, Antonio Konte Foto: Tanjug/AP

Totenhem će, na primer, u nedelju oigrati kod kuće sa Kristal Palasom, a samo 48 sati kasnije sa Sautemptonom u gostima.

- Mislim da je taj sastanak bio takav da smo mi (treneri) pokušali da pričamo, izneli neka rešenja, ali je sve već bilo odlučeno. Kao da smo pričali sa zidom. Zbog toga nemam šta da komentarišem - razočarano je konstatovao Konte.

Na pitanje da li je sastanak bio samo traćenje vremena, italijanski strateg je kratko dogovorio:

- Mislim da jeste. Kada imate zid pred sobom možete da pričate i da pitate šta god, ali je svaka odluka već doneta.

Upravo je Totenhem jedna od ekipa koja je najviše pogođena korona virusom, nekolicina igrača je na poštedi i upravo zbog toga Konte brine kako će igrači koje ima na raspolaganju izneti dva teška meča u samo dva dana.

- Moramo biti vrlo oprezni, rizik od povreda je sada veliki, ne smemo zaboraviti da pola mog tima ima koronu.

Video: Epidemiolog Tiodorović o igranju finala Kupa i plej-ofa ABA lige pred navijačima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA